Volker Wessels Stevin NV

PERSBERICHT

Bouwcombinatie reageert geschokt op ongeval Grolsch Veste

Rotterdam, 8 juli 2011 - Tot onze verbijstering is gisteren vlak na 12.00 uur een deel van het dak van de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, ingestort. Bij dit tragische ongeval is één dodelijk slachtoffer te betreuren. Verder zijn er 15 gewonden, waarvan 1 zeer ernstig. Als eerste gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden en familie van de overleden collega uit Nijverdal, naar de gewonden en andere getroffenen. De Bouwcombinatie Grolsch Veste leeft intens met hen mee.

De Bouwcombinatie Grolsch Veste bestaat uit Te Pas Bouw, Trebbe Oost & Noord en Dura Vermeer Bouw Hengelo. In totaal werkten 125 mensen mee aan dit project inclusief onderaannemers. In de tweede week van februari 2011 zijn de eerste werkzaamheden gestart.

Vanmorgen is een bijeenkomst belegd voor alle medewerkers en onderaannemers van de bouwcombinatie en overige betrokkenen bij dit project. Hier is stilgestaan bij de gebeurtenissen. Waar nodig is er professionele hulp aangeboden en verleend. Dit geldt ook voor de nazorg.

Op dit moment is de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk. Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om de duidelijkheid zo snel mogelijk te verkrijgen en mee te werken aan de onderzoeken die lopen. Vanuit de bouwcombinatie is een externe coördinator aangesteld om de onderzoeken te begeleiden.

Bouwcombinatie Grolsch Veste:

- Te Pas Bouw (www.tepasbouw.nl)

- Trebbe Oost & Noord (www.trebbe.nl)
- Dura Vermeer Bouw Hengelo (www.duravermeer.nl)