Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 8 juli 2011

Gemeentepenning voor Marjo Hoedemaker, hoofd Dierverzorging DierenPark Amersfoort

De heer M.J.A. Hoedemaker (65) heeft op vrijdag 8 juli 2011 de gemeentepenning ontvangen ter gelegenheid van zijn 50-jarig dienstverband en zijn afscheid als hoofd Dierverzorging van DierenPark Amersfoort. Locoburgemeester Hans Buijtelaar heeft hem de gemeentepenning uitgereikt voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid voor het DierenPark Amersfoort en de stad Amersfoort.

Vanaf zijn 15de is de heer Hoedemaker actief als dierverzorger in het DierenPark. Sinds 1980 is hij hoofd Dierverzorging en managementlid en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de verzorging en huisvesting van dieren, het veterinair collectiebeheer en -beleid.

Voor de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) zet hij zich vanaf 1966 in. Hij zet zich in voor bedreigde diersoorten en maakt zowel nationaal als internationaal deel uit van diverse visitatiecommissies. Hij treedt op als gastspreker op internationale congressen. Met zijn Marjo Hoedemaker Elephant Foundation, een cadeau van het park bij zijn 40-jarig jubileum, ondersteunt hij projecten in de hele wereld waar het lokale voortbestaan van de olifant in gevaar komt.

De heer Hoedemaker werkte mee aan verschillende televisie- en praatprogramma's. Hij verzorgt wekelijks een column in AD Amersfoortse Courant en was vele jaren een vaste gast in het radioprogramma Vroege Vogels. Ook verleende hij zijn medewerking aan de door RTV Utrecht uitgezonden soapserie en gaf hij het park een grote bekendheid onder de inwoners van de provincie.

Zijn kennis en ervaring zijn een bron van informatie voor jonge dierverzorgers in het land. Hij is een groot promotor van DierenPark Amersfoort en daarmee ook een ambassadeur voor Amersfoort.

Noot voor de redactie,