Ingezonden persbericht


Heerlen / Middelburg, 8 juli 2011

Duidelijkheid voor personeel

DELTA verkoopt Solland Solar aan management

Zonnecel- en zonnepanelenfabrikant Solland Solar te Heerlen wordt overgenomen door het huidige management. Met de verkoop door energiebedrijf DELTA aan het management kan Solland Solar haar transitie naar een modulefabrikant gestalte geven. De Ondernemingsraden van beide bedrijven hebben inmiddels positief advies uitgebracht over deze management buy-out.

Europese marktpositie
Sinds januari 2011 zocht DELTA actief naar kopers voor Solland. In de jaren daarvoor had DELTA al veel geïnvesteerd in het zoeken naar partners voor een solide toekomst voor Solland. DELTA is verheugd dat nu het management van Solland Solar het bedrijf overneemt. Peter Boerma, CEO van DELTA: ,,Wij vinden het belangrijk dat er voor de 280 medewerkers van Solland duidelijkheid komt. Hun betrokkenheid bij Solland is te prijzen. Het zijn bevlogen medewerkers.' DELTA heeft daarnaast een vangnetregeling toegezegd voor het huidig personeel met een looptijd van 18 maanden om zekerheid te verschaffen in deze overgang.

Henk Roelofs, CEO van Solland Solar: 'Ons bedrijf kan hiermee de introductie van onze unieke hoogefficiency Sunweb(TM) module versnellen, we zijn flexibeler in het aangaan van samenwerkingsverbanden en het aantrekken van financiering. Door te investeren in marketing, verkoop en produktie kunnen wij de waarde van Sunweb(TM) verzilveren en onze Europese marktpositie versterken.â¤Y

Solland Solar heeft hoge verwachtingen van de introductie van Sunweb(TM), de door haar ontwikkelde nieuwe generatie zonnepanelen. Deze verwachtingen worden in de markt bevestigd door honderden enthousiaste reacties van Europese installateurs; de belangrijkste doelgroep in de targetlanden Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Engeland en Nederland. De Sunweb(TM) panelen met een vermogen van 250Wp en een efficiency van 16%, genereren een 10% hogere energieopbrengst dan vergelijkbare panelen. Solland Solar introduceert deze nieuwe generatie panelen de komende maanden in het sterk groeiende Europese marktsegment voor de huizendaken van consumenten.



Ingezonden persbericht