Noordvleugel van de Randstad duidelijk aan kop qua vastgoedprijzen


RIJSWIJK ZH, 20110708 -- Gisteren brachten NVM en DTZ Zadelhoff persberichten uit over de actuele ontwikkeling van de woningmarkt en de markt van bedrijfsonroerend goed. NVM gaf aan dat de Nederlandse woningmarkt in het tweede kwartaal nog geen opleving vertoonde, terwijl DTZ aangaf dat het transactievolume van kantoren en bedrijfsruimten was toegenomen. Maar welke ontwikkeling lieten de verschillende regio’s zien? Uit de Roots Vastgoedbarometer blijkt dat de vastgoedprijzen in de noordvleugel van de Randstad nog altijd op het hoogste niveau liggen. De sterkste prijsstijgingen hebben zich in Almere voorgedaan, terwijl ook in Amsterdam de woningprijzen in het eerste half jaar van 2011 (sterk) stegen.

De Roots Vastgoedbarometer toont de ontwikkeling van vastgoedprijzen in regio’s in Nederland. De barometer is opgebouwd uit acht indicatoren die het niveau en het perspectief van vastgoedprijzen duiden. De Roots Vastgoed­barometer wordt elk halfjaar geactualiseerd aan de hand van de meest recente gegevens van NVM en DTZ Zadelhoff.

Uit de barometer blijkt dat de verschillen tussen de Randstad en de meer perifeer gelegen regio’s in ons land zijn toegenomen. Limburg en Friesland worden in ons land gekenmerkt door de laagste vastgoed­prijzen en lieten daarnaast in het eerste halfjaar van 2011 de sterkste prijsdalingen zien. Meer informatie over de Roots Vastgoedbarometer kan worden gevonden op http://www.rootsadvies.nl.