Jubileumconcert opmaat nieuw programma Bruno Klassiek


HAARLEM, 20110708 -- Op donderdag 14 juli 2011 om 20.15 uur spelen Alexei Lubimov & Alexei Grotz werken voor piano vierhandig van Schubert in de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Met dit concert viert Bruno Truyens, eigenaar van klassieke cd-winkel Bruno Klassiek, zijn 50e verjaardag. Het concert is tevens de opmaat voor het nieuwe seizoensprogramma met drie concerten op het hoogste niveau.

Jubileumconcert Lubimov & Grotz
Alexei Lubimov speelde afgelopen januari ook al in de serie van Bruno. Het beviel hem zo goed, dat hij zèlf verzocht om in de zomer nog een keer te mogen komen optreden, dit keer op Bruno’s 50e verjaardag en vergezeld van Alexei Grotz. In haar recensie over het optreden van Lubimov in Haarlem schreef Wenneke Savenije veelzeggend: “Ook al hebben maar weinig mensen van hem gehoord, van alle nu levende pianisten staat hij misschien wel het dichtst bij de zon.” I.v.m. de 50e verjaardag van Bruno werden de kaarten voor het jubileumconcert als geste naar zijn klanten bovendien met 50% verjaardagskorting verkocht. Dit concert was dan ook al snel uitverkocht. Er is een kleine kans dat er op de avond van het concert nog een paar kaarten tegen de kortingsprijs van €15,- beschikbaar komen. Reserveren is echter om logistieke redenen niet mogelijk.

Nieuwe seizoensprogramma 2011-2012
Het nieuwe programma dat Bruno Klassiek presenteert telt drie kamermuziekconcerten:
- Andreas Staier & Alexander Melnikov (za 1 oktober 2011) met Bach en Shostakovich
- Viktoria Mullova & Kristian Bezuidenhout (di 10 januari 2012) met Beethoven
Jerusalem String Quartet (za 14 april 2012) met Beethoven, Debussy en Shostakovich

Musici van het hoogste niveau
Alle musici behoren tot het hoogste niveau. Ze worden wereldwijd uitgenodigd voor concerten op de belangrijkste podia en ontvingen vele internationale prijzen. Meer informatie vindt u op de website
brunoklassiek.nl.
Zoals altijd bij de concerten van Bruno Klassiek is er na afloop gelegenheid om de musici te ontmoeten, terwijl zij hun cd’s signeren.

Verkoop van kaarten of een abonnement
Kaarten à €32,50 (voorverkoop €30,-) of een abonnement à €82,50 zijn verkrijgbaar:
- via de website brunoklassiek.nl
- bij cd-winkel Bruno Klassiek, Gierstraat 50 (wo t/m vrij 10-17.30 en za 10-17 uur)
- bij Athenaeum Boekhandel (NB: hier alleen losse kaarten), Gedempte Oude Gracht 70 (ma-wo en vr 9.30-18.00; do 9.30-21.00 uur en za 9.00-18.00)
- reserveren is helaas niet mogelijk

Concertserie Bruno Klassiek Presenteert
Sinds 2004 nodigt Bruno Truyens (eigenaar van cd-winkel Bruno Klassiek) geregeld beroemde musici uit in zijn Haarlemse concertserie Bruno Klassiek Presenteert. De artiesten behoren allen tot de wereldtop in hun genre. Met een evenwichtig en kwalitatief hoogwaardig programma wordt zo een verband gelegd tussen internationaal bekroonde cd-opnamen en de persoonlijke unieke sfeer van de concertpraktijk op topniveau. Meer informatie over de winkel en over de concerten is te vinden op brunoklassiek.nl.