VerkeersInformatieDienst


Extra drukte door schoolvakantie

8 juli 2011, 07:30
Vandaag begint in de regio Zuid de schoolvakantie. De verkeersinformatiedienst verwacht een drukkere avondspits, die al rond het middaguur op gang kan komen. De extra drukte binnen Nederland zal voornamelijk voorkomen op de wegen naar populaire bestemmingen binnen Nederland, zoals de campings op de Veluwe, maar ook naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland.

Extra drukte verwachten we onder andere op de A1 richting het oosten tussen Amsterdam en het knooppunt Hoevelaken, op de A2 in zuidelijke richting tussen Utrecht en Den Bosch, bij Eindhoven en voor Maastricht, Op de A12 en A15 in en richting het westen en op de A28 in noordelijke richting, tussen Utrecht en Harderwijk.
Ook kan het druk zijn op de A58 Bergen op Zoom - Middelburg voor de Vlaketunnel, op de N57 Rotterdam - Middelburg en op de N59 Hellegatsplein - Zierikzee.

Verder zijn er enkele evenementen dit weekend die voor extra vertraging kunnen zorgen, zoals het North Sea Jazz Festival waardoor er vertraging kan ontstaan aan de zuidkant van Rotterdam bij het knooppunt Vaanplein. In Weert begint het popfestival Bospop waardoor het vanuit het noorden drukker kan zijn op de A2 voor de afrit Wildenberg en vanuit het zuiden voor de afrit Weert.