Ingezonden persbericht


http://www.fnvbouw.nl/nieuws/pages/Ongeluk_Twentestadion_veiligheid_prioriteit_2086.aspx

Ongeluk Twente-stadion: veiligheid prioriteit

FNV Bouw heeft vanmiddag kennisgenomen van het ongeluk met het dak van het voetbalstadion van FC Twente in Enschede. Als belangenbehartiger van werknemers in de bouw is FNV Bouw geschrokken dat er daarbij slachtoffers zijn gevallen. Elke werknemer in de bouw die letsel oploopt door zijn of haar werk is er een te veel. Standpunt van FNV Bouw is dat de veiligheid van mensen die in de bouw werken, altijd de hoogste prioriteit moet hebben. De bond betuigt zijn medeleven aan de familieleden die slachtoffers te betreuren hebben bij dit vreselijke ongeval. Bovendien hoopt de bond dat de gewonden snel zullen herstellen.

FNV Bouw vindt het in dit stadium, zo kort na het ongeluk, op de eerste plaats van belang dat er snel en zorgvuldig onderzoek plaatsvindt naar de oorzaken. Het gaat nu om de feiten. Pas als die boven water zijn, komen er eventuele maatregelen in beeld.

Leden
FNV Bouw heeft meteen nadat het ongeluk in het nieuws kwam, geprobeerd contact te zoeken met leden die betrokken zijn bij de uitbreiding van het Twente-stadion. De bond wil deze leden op alle mogelijke manieren te hulp schieten om de nood te lenigen.

Het is algemeen bekend dat werken in de bouw risico's met zich meebrengt. Daarom investeert FNV Bouw sinds jaar en dag in samenwerking met vele andere partijen in veilig en gezond werken. Bouwwerk blijft mensenwerk en daarbij zijn ongelukken nooit helemaal uit te sluiten. Een ongeluk als dat van vandaag, bewijst eens te meer dat aandacht voor veiligheid in de bouw nimmer mag verslappen.

Heldere communicatie
Het bouwproces kent vele schakels, in ieder daarvan hoort heldere communicatie de boventoon te voeren. Uit de werkpraktijk van alledag blijk echter dat dat in de bouw lang niet altijd het geval is. Verbetering van de veiligheid vergt continue aandacht en nauwe betrokkenheid van alle partijen in het bouwproces. FNV Bouw blijft daar een actieve rol in vervullen. Publicatiedatum: 07-07-2011