Published: 08:00 CEST 08-07-2011 /Thomson Reuters /Source: USG People NV /XAMS: USG /ISIN: NL0000354488

Geslaagde herfinanciering USG People

Almere, 8 juli 2011 - USG People N.V. heeft gebruikmakend van de zeer gunstige marktomstandigheden met een bankensyndicaat een nieuwe kredietovereenkomst van ¤ 700 miljoen succesvol afgesloten.

Het betreft een revolving- en standby-faciliteit met een verhoogde flexibiliteit ten aanzien van trekkingen en terugbetalingen. De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van vijf jaar en vervangt de bestaande gesyndiceerde bankfaciliteit die in november 2012 zou aflopen. De overeenkomst is afgesloten met een internationaal syndicaat van acht toonaangevende banken. De lead arrangers zijn ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Door de vroege afronding van de herfinanciering profiteert USG People nu reeds van de huidige gunstige marktomstandigheden. USG People heeft de faciliteit tegen betere condities en voorwaarden kunnen afsluiten. Niet alleen de rente is lager vergeleken met de oude financiering maar ook zijn er ruimere bankconvenanten bedongen. Met de nieuwe faciliteit is de continuïteit van de financiering voor de komende jaren gewaarborgd.