Politiebond ACP

Forse investeringen in (na)zorg uitgezonden politiemensen

De ACP heeft verheugd gereageerd op het bericht dat het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg (V-fonds) de komende jaren wil investeren in de erkenning en nazorg van politiemensen. Daarbij gaat het vooral om een goede zorglijn voor politiecollega's die op vredesmissie, zoals de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz, zijn geweest. Bovengenoemde investering komt voort uit een fondsaanvraag van de vakbonden voor defensie- en politiepersoneel van het CNV en FNV.

Het V-fonds heeft de afgelopen jaren al tientallen miljoenen geïnvesteerd in de erkenning en nazorg voor militairen en collega's van de marechaussee. Daarmee heeft vooral Stichting de Basis in Doorn zich kunnen ontwikkelen tot een professionele organisatie die zich onder meer richt op de zorg en hulp voor veteranen. In toenemende mate richt De Basis zich ook op andere groepen, zoals collega's van de brandweer en de ambulancediensten die te maken kunnen krijgen met ingrijpende gebeurtenissen. Met een nationale Veteranenwet op komst zal de professionalisering alleen maar toenemen en verbeteren.

Erkenning en waardering

In het verlengde daarvan en mede gelet op de ontwikkeling van een Nationale Politie wil het V-fonds ook uitgezonden politiepersoneel helpen bij de totstandkoming van een goede zorg- en nazorglijn. Daar is alle reden toe, omdat er op dit moment te weinig landelijke regie is voor deze groep politiemensen. De ACP is zich ervan bewust dat de nazorg aan politiecollega's die deelnemen aan een buitenlandse missie nog voor verbetering vatbaar is. De ACP heeft dan ook gepleit voor een goede nazorg in het kader van de politietrainingsmissie in het Afghaanse Kunduz. Dat het V-fonds de komende jaren hierin wil investeren, is wat de ACP betreft een stap in de goede richting.
---

07/07/11 16:38

---