Politie Brabant Zuid-Oost

Vakantiekaart nu ook online in te vullen

Eindhoven, 08-07-2011 o Politie Brabant Zuid-Oost biedt sinds kort de Vakantiekaart ook online aan. Deze is bedoeld om de politie te informeren wie er tijdens uw aanwezigheid op uw huis past. Dan kan de politie in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten de persoon aanspreken aan wie u uw woning heeft toevertrouwd. Mits er voldoende capaciteit is, controleert de politie uw woning tijdens uw afwezigheid.

Online invullen van de vakantiekaart gaat via de wijksites van Politie Brabant Zuid-Oost. Een voordeel van online invullen is dat de melder hiervoor niet het huis uit moet en gebeurt het invullen via een beveiligde internetverbinding.

De andere manieren om een vakantiekaart bij de politie in te leveren blijven bestaan. Zo kunt u de vakantiekaart via internet downloaden, uitprinten, vervolgens met de hand invullen en afgeven aan het politiebureau. Er is ook een papieren versie die kan worden afgehaald bij alle politiebureaus. Eventueel direct invullen en weer afgeven is dan mogelijk.

U kunt alleen een Vakantiekaart inleveren als u tenminste zeven aaneengesloten dagen van huis bent. Dat hoeft dus niet alleen in de zomervakantie te zijn. U dient wel tenminste 7 dagen voor vertrek de kaart in te leveren, zowel digitaal als aan de balie!

Kijk voor meer tips over Woninginbraken opwww.stopwoninginbraak.nl