Socialistische Partij Rotterdam

BUURTEN BIJ ZIMMERMAN EN PERRON

07-07-2011 * SP-raadslid Josine Strörmann ging toch nog even buurten in het culturele circuit, ook al is het reces. Samen met Querien Velter (Rood) en medewerker Edwin de Voigt. Hoe gaat het met de gesubsidieerden, de niet-subsidieerden en de culturele organisaties die gekort worden. Dit keer het clubcircuit. Ze bezochten Herr Zimmerman op zuid en Perron in noord naast het Centraal Station.

Mario Martinez van de club Herr Zimmerman, gevestigd in Factory010 (Maassilo), zou graag willen dat de gemeente zich meer inzet voor de clubs in Rotterdam. Niet zozeer in de vorm van subsidie maar in het gebruik maken van de massa's mensen die naar Rotterdam komen. De Dance Parade, helaas gesneuveld, was zo'n evenement waar het clubcircuit later op de avond wat aan had. Mario: ''De gemeente moet meer gebruik maken van de context en meer reclame maken voor grote evenementen zoals bijvoorbeeld de EuroGames (een homo/bi event). Wij doen er wat mee maar niemand lijkt te weten dat de EuroGames in Rotterdam plaats vinden. Maak meer reclame in de ring van Rotterdam. Laat deze mensen meer van Rotterdam zien, zo kunnen de clubs ook genieten van de spin off.'' De SP-ers vroegen zich af Rotterdam Marketing zijn werk dan wel goed doet.

Josine en Querien in gesprek met Mario in Herr Zimmerman

De club Perron (oud TPG-kantoor naast het CS) is een initiatief van Aziz Yahoub. Het loopt goed. Ook als er niets aangekondigd wordt staan er hordes mensen voor de deur, aldus Aziz. Zonder subsidie en met betaalbare entreeprijzen. Een club naar Berlijns model. Met de minimale middelen heeft hij een club in Rotterdam neergezet waar de stad behoefte aan had.