Ingezonden persbericht


Driekwart stoort zich aan lakse collega

Amsterdam 8 juli 2011 - Voor 73% zijn collega's die de kantjes ervan aflopen een ergernis op het werk, dat blijkt uit een poll die in juni op carrièresite Monsterboard.nl stond. Bijna een kwart (23%) zegt zelfs het lakse gedrag van collega's door te geven aan de baas. Precies de helft (50%) stoort zich aan collega's die lui zijn maar probeert het te negeren.

"Voor je eigen carrière is het belangrijk focus te houden op je eigen werk. Maar als je echt last hebt van een lakse collega mag je deze daar zeker op aanspreken. Vooral als jouw werk eronder lijdt. Confronteer die collega er dus gerust mee en vraag hem waarom hij de kantjes er vanaf loopt. Naar je baas lopen is wel de allerlaatste stap", aldus Freek Jordans, carrièrecoach van Monsterboard. "Voor de lakse collega zelf is het een goed moment om eens stil te staan bij z'n huidige baan en zich af te vragen waarom hij deze baan nog vervult. Ga op zoek naar je intrinsieke motivatie, misschien ligt die namelijk wel in je volgende baan."

Deel is jaloers op luie werkwijze
11% zegt zich niet te storen aan luie collega's. Een klein deel van de ondervraagden (9%) zegt jaloers te zijn op collega's die lui zijn op het werk. Slechts 7% geeft toe zelf de kantjes op het werk ervan af te lopen.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de opiniepeiling
De resultaten uit dit persbericht zijn afkomstig van een poll op de website van Monsterboard in Nederland. Er is getoetst wat respondenten vinden van collega's die de kantjes ervan aflopen (n=823).

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Monsterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Klik voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster is gevestigd in 50 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht