Ingezonden persbericht


Persbericht

Oosterbeek, 8 juli 2011

Genomineerden Demo-Dagen Innovatieprijzen bekend
Van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 september aanstaande vindt op NSC Papendal in Arnhem de Demo-Dagen plaats. De Demo-Dagen is de grootste totaalvakbeurs voor sport, spel, recreatie en openbare ruimte in de Benelux. Tijdens de eerste beursdag worden de Demo-Dagen Innovatieprijzen uitgereikt aan ondernemingen die zich in innovatieve zin onderscheiden op de markt van sport, spel, recreatie en openbare ruimte. Dit jaar zijn maar liefst zeven producten genomineerd voor de Demo-Dagen Tuin en Park Techniek Innovatieprijs en de Demo-Dagen Sportfacilities Innovatieprijs.

De Demo-Dagen Tuin en Park Techniek Innovatieprijs richt zich op producten en diensten binnen de mechanisatie. De genomineerden hiervoor zijn:
. B-Flo van Bouwmeester BV, de B-Flo is een amfibisch maai- en veegwerktuig dat zich onderscheidt van andere maai- en veegwerktuigen door zowel in het water als op het land te presteren.
. ECO IceFighter® van Comunal Equipment, de ECO IceFighter® is een pekelsproeier waarmee tot 75% bespaard kan worden op het gebruik van zout.
. Robo Green van Hydro West Special Products, de Robo Green is een krachtige radiografisch op afstand bestuurbare klepelmaaier van slechts 1.040 kg die op taluds uit de voeten kan met een hoek van zeker 55 graden.
. PELLENC AIRION Accubladblazer van O. de Leeuw Groentechniek, de PELLENC AIRION Accubladblazer is krachtig en stil door de innovatieve turbinetechniek en unieke combinatie van hoogvermogen accu en elektromotor.

De Demo-Dagen Sportfacilities Innovatieprijs is specifiek gericht op producten en diensten uit de binnen- en buitensportaccommodatie, sport- en speeltoestellen en recreatie. De genomineerden zijn:
. ROVINCE tekenwerende kleding van Heigo, de tekenwerende kleding van ROVINCE is voorzien van ZECK-Protec, dat preventief werkt tegen veel voorkomende ziekten die veroorzaakt worden door teken en muggen.
. TC-5 Viltbeheersing van ProGrasS B.V., de TC-5 Viltbeheersing zorgt voor een natuurlijke chemische reactie in de grond waarbij zuurstof vrijkomt. Het bestaande bodemleven wordt actief en breekt vilt in de grasmat af.
. 4Turf van Top Green, een grasmat met 4Turf-gras is beter bestand tegen stresssituaties zoals droogte en hitte in de zomer en schimmelaantasting in de winterperiode. 4Turf is een tetraploïd Engels raaigrassoort en heeft een extra snelle vestiging/groei en een goede bespelingstolerantie.

De genomineerde producten en diensten voor de Innovatieprijzen zijn herkenbaar aan de borden die bij de exposanten staan. De producten worden ook op de stands tentoongesteld.

Expo Demo Green Europe (EDGE)
De winnaars van deze Innovatieprijzen zijn automatisch genomineerd voor de EDGE Innovation Awards. EDGE is de naam van het samenwerkingsverband op internationaal niveau tussen vier vakbeurzen. De oprichters van dit samenwerkingsverband zijn: IOG Saltex (Engeland), Salon Vert (Frankrijk), Demo Groen (België) en de Demo-Dagen (Nederland). Dit houdt onder meer in dat de beursdata op elkaar worden afgestemd en wordt gekeken hoe nieuwe kansen gecreëerd kunnen worden voor Nederlandse ondernemers op de Europese markt. De EDGE Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt, de winnaars van de afzonderlijke beurzen strijden dan om de beste Europese Innovatie. De EDGE Innovation Awards 2011 worden dit najaar in Nederland uitgereikt.

Kijk voor meer informatie op www.demo-dagen.nl.


---