OPSPORINGSBERICHT : verspreiding robotfoto schietpartij op de E314 in Leuven

08/07/2011 11:14

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Leuven, om volgende opsporingsbericht te verspreiden:

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Leuven, om volgende opsporingsbericht te verspreiden:

Op vrijdag 10 juni 2011 rond één uur 's nachts had een schietincident plaats op de autosnelweg E314 te Leuven. Een vrachtwagen geladen met bierblikjes die richting Brussel reed, werd er beschoten ter hoogte van de afrit 16 (Gasthuisberg/brandweerkazerne Leuven). Volgens de bevindingen van de deskundige en de politie kort na de feiten zou er verschillende keren van op de brug over de E314 naar de vrachtwagen gevuurd zijn. Minstens twee kogels hebben het voertuig geraakt. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

De oproep tot getuigen die vlak na de feiten werd gelanceerd, leverde alvast bruikbare aanwijzingen op. Verschillende mensen bevestigen dat zij meerdere schoten hebben gehoord in de omgeving van de brug over de E314 en van het Gasthuisbergcomplex rond het tijdstip van de feiten. De hulzen die werden teruggevonden, maken ondertussen het voorwerp uit van verder ballistisch onderzoek.

Eén getuige heeft op dat moment ook een verdacht persoon gezien in de buurt van de brug over de snelweg E314. Op basis van het verhoor van deze getuige kon er een robotfoto worden samengesteld. De afgebeelde persoon betreft een man van ongeveer 35 jaar oud met een verzorgd uiterlijk. Hij had lichtkleurig en krullend haar dat naar achteren werd gedragen. De man was op het ogenblik van de feiten gekleed in een ruitjeshemd en een donkere kostuumvest.

De getuige zag eveneens dat de mogelijke verdachte zich op de brug in de nabijheid van een kleine, donkerkleurige personenwagen bevond.

Herkent u deze persoon of weet u meer over bovenvermeld voertuig, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800/30.30.0.

Discretie wordt verzekerd.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel