Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 8 juli 2011

YouTube XL in nieuwe release iphion

Vanaf vandaag biedt iphion de mogelijkheid om gratis YouTube-filmpjes op de televisie te bekijken. Als eerste televisie-aanbieder in Nederland integreert het Eindhovense bedrijf de populaire videosite in haar tv-product. iphion maakt hiervoor gebruik van het speciaal voor televisie ontwikkelde youtube.com/xl.

De innovatieve technologie van iphion is uitermate geschikt om internetdiensten in de huiskamer te brengen. iphion verwacht dan ook snel meer diensten als die van YouTube toe te voegen en daarmee het televisiekijken te verrijken. Dankzij de gebruikte technologie toont iphion altijd de hoogst beschikbare beeldkwaliteit van de betreffende video.

YouTube XL is in alle iphion abonnementen eenvoudig toegankelijk via het menu en biedt met een simpele navigatie toegang tot het uitgebreide aanbod aan filmpjes.

Wijzigingen
De lancering van YouTube valt in de nieuwe release samen met een aantal wijzigingen. Zo zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd die het gebruiksgemak vergroten en is het zenderpakket aangepast. Discovery Travel & Living maakt plaats voor Discovery Investigation en op het kanaal van Animal Planet is nu 's avonds de nieuwe vrouwenzender TLC te zien.

----------
Noot voor de redactie:

iphion is een Eindhovens technologiebedrijf, opgericht door Willem Jan Withagen, Peter de With, Robert Klep en Merien ten Houten. Willem Jan was eerder oprichter van een van de eerste Nederlandse internetproviders, Internet Access Eindhoven. Robert Klep en Merien ten Houten richtten in 1996 de zoekmachine ilse.nl op. iphion is ontstaan vanuit de visie dat alle digitale communicatie in de toekomst via het internet zal lopen.

iphion levert digitale televisie via internet, ook wel TV over IP. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van nieuwe technologie en bestaande infrastructuur. De innovatieve nieuwkomer heeft dan ook geen eigen netwerk nodig, iphion is gewoon beschikbaar via bestaande netwerken.