Ingezonden persbericht


Persbericht

8 juli 2011

Nieuwe aanpak Amstel III

Eigenaren en huurders uit kantorengebied Amstel III en gemeente Amsterdam gaan zich structureel verenigen om Amstel III positief op de kaart te zetten. Het doel van deze coalitie is om Amstel III vitaal te maken en de huidige kwaliteiten van het gebied uit te dragen. Dit hebben zij besloten tijdens een bijeenkomst met Maarten van Poelgeest, wethouder grondzaken van Amsterdam.

De coalitie is het resultaat van een pilot over Amstel III binnen het Actieprogramma Aanpak Leegstand Kantoren, oftewel de Kantorentop. De vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM), de vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN) en Vastgoed Belang hebben het op zich genomen om ieder een kantorengebied in Nederland te analyseren en met oplossingen te komen voor de leegstand. Namens gemeente Amsterdam werkt projectbureau Zuidoostlob samen met NEPROM en gebouweigenaren en huurders aan Amstel III.

Levendige omgeving leidt ook tot beter vestigingsklimaat De samenwerking moet leiden tot snelle en concrete acties op het gebied van marketing, openbare ruimte en leegstandsaanpak. Eén van de eerste acties van de coalitie is het verzamelen en realiseren van initiatieven voor ondersteunende functies in het gebied, zoals een tennisbaan, een basketbalveld en openbare horeca. Met het verder terugdringen van de leegstand krijgt het gebied een beter vestigingsklimaat. Nu al werken 26.500 mensen in Amstel III. Er zijn meer dan 600 bedrijven gevestigd, waaronder een aantal internationale hoofdkantoren. Dankzij de zeer goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto blijft Amstel III ook in de toekomst een belangrijk deel van Amsterdam. Een gebied waar werken en voorzieningen gecombineerd worden en in de toekomst ook gewoond kan worden.

Landelijk initiatief
De kantorentop is een initiatief van de minister van Infrastructuur en Milieu, overheden en vertegenwoordigers van marktpartijen en heeft tot doel de groeiende leegstand van kantoren in Nederland terug te dringen.

Meer informatie:
Vragen over gemeentelijke inzet:
Marlies Geijsel, 06 - 51119769, programmamanager projectbureau Zuidoostlob voor Amstel III Algemene vragen over de resultaten van de pilot:
Nicole Maarsen, 06 - 05-5156 2098 van NEPROM
Vragen over betrokkenheid en inzet eigenaren/huurders: Mattijs Kaak, 06 - 1418 1784 van Property Upgrade