Gemeente Helmond


Politiebureau Deltaweg dicht voor publiek

Het politiebureau Helmond Oost aan de Deltaweg sluit op zaterdag 9 juli definitief haar deuren voor bezoekers.

Mensen die aangifte willen doen, een vraag willen stellen, melding willen maken van overlast of een tip hebben, kunnen vanaf dat moment terecht bij het bureau aan de Kasteeltraverse. In het najaar van 2011 wordt ook het politiebureau Helmond West aan de Steenovenweg definitief gesloten.

Meer blauw op straat

De afgelopen jaren is het aantal bezoekers op beide bureaus sterk gedaald. Daarom is besloten om de bureaus te sluiten, want de meeste Helmonders blijken toch al naar het bureau aan de Kasteel Traverse te komen. Een extra voordeel van de sluiting is zelfs dat er meer blauw op straat komt. Als een bureau geopend is en daar burgerpersoneel aanwezig is, moeten er ook gewapende collega's voor de veiligheid aanwezig zijn. Deze 'achterwacht' is nu niet meer nodig.

Minimale wachttijden

De gevolgen voor de burgers zijn er naar verwachting nauwelijks. Op het bureau aan de Kasteel Traverse zijn maatregelen getroffen om de mogelijke extra drukte op te vangen. Hiermee wordt de service aan het publiek verhoogd en kunnen wachttijden tot een minimum worden beperkt.

Internetaangifte of op afspraak

In sommige gevallen kunt u ook via internet aangifte doen. Dat kan voor zeer veel lichtere feiten, zoals bijvoorbeeld fietsendiefstal of vernieling. Ook kunt u via de telefoon een afspraak maken om aangifte te doen op het moment dat het u het beste uitkomt.