Gemeente Cranendonck


Kermis in Budel-Schoot

Van zaterdag 9 juli tot en met dinsdag 12 juli is het kermis in Budel-Schoot! Op het kermisterrein aan het Vogelsplein staan dit jaar de autoscooters, de rupsbaan, de draaimolen, de grijpkranen, het lijntrek- /bussenspel, de Fantasy World (mini-cars) en de fotoschietsalon opgesteld. De gebakkraam, viskraam en de suikerwerken met de suikerspin zorgen tijdens de kermis voor de inwendige mens. Daarnaast zijn de vrijwilligers van de hernieuwde levenskracht vertegenwoordigd op de kermis, die met het enveloppenspel hun maatschappelijke bijdrage leveren aan onze gemeenschap.

Om de kermis goed in te zegenen wordt op zaterdag 9 juli om 18.00 uur een kermismis georganiseerd op de autoscooter, waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Deze kermismis wordt verzorgd door pastoor Cornelissen met medewerking van harmonie St. Antonius en het gemengd kerkkoor.
Na afloop van deze kermismis wordt de kermis officieel geopend door de Wethouder kermiszaken, Dhr. Strik met muzikale ondersteuning van de harmonie St. Antonius. Jong Nederland Budel-Schoot zorgt tijdens de kermisperiode voor verfrissende drankjes en moderne feestmuziek. Kortom, kermis Budel-Schoot: meer dan genoeg redenen om te komen!

Wegafsluiting kermis Budel-Schoot
In tegenstelling tot vorig jaar worden alle kermisattracties op grasveld van het Vogelsplein opgesteld. Hiervoor wordt het terrein afgesloten (uitgezonderd het bestemmingsverkeer). Vanaf woensdag 6 juli mogen de kermisexploitanten starten met de opbouw van hun kermisattracties.
Omdat de doorgang van de Grootschoterweg tijdens de kermisperiode voor alle verkeer vrij toegankelijk is, hoeft de bushalte aan het Vogelsplein in tegenstelling tot vorig jaar niet verplaatst te worden. Vanwege de veiligheid wordt tijdelijk een 30 km-zone ingesteld op de Grootschoterweg tussen de supermarkt de Plus en de kruising Dwarsstraat/Grootschoterweg.