Gemeente Lingewaard


Onderhoud aan A325 en Pleijroute (N325)
Pleybrug 9 en 10 juli gesloten

De A325 tussen Arnhem en Nijmegen en de N325 Pleijroute gaan in de zomervakantie van 2011 flink op de schop. Sinds 18 juni tot eind augustus 2011 voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit om de verkeersproblemen op beide wegen aan te pakken. Na afloop van de werkzaamheden gaat de maximumsnelheid op een flink deel van de A325 omlaag naar 100 kilometer per uur.

De provincie heeft het werk bewust in de zomervakantie gepland. Dan is het rustiger op de weg en hebben minder mensen last van het werk. De werkzaamheden op de A325 en de Pleijroute zijn bovendien zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd: zodra de Pleijroute gereed is, is de A325 aan de beurt. Wel is er enige overlap met nachtwerk.

Werk op de Pleijroute
Op de Pleijroute (N325) zijn met name de Pleijbrug en verschillende viaducten aan onderhoud toe.
De onderhoudswerkzaamheden zijn half juni van start gegaan. Om overlast zo veel mogelijk voor te zijn, gebeurt het werk vooral s nachts en in de weekeinden.

In juli staan twee weekenden gepland dat de aannemer dag en nacht aan het werk is en de Pleijbrug voor alle verkeer is afgesloten. Het betreft de weekenden 9- 11 juli en 30 juli-1 augustus.

Nachtwerkzaamheden door de weeks vinden plaats van 20 juni tot en met 1 juli.

Eventueel wordt er ook het weekend van 2 en 3 juli gewerkt.

De onderhoudswerkzaamheden omvatten onder meer het vervangen van voegovergangen van de Pleijbrug, onderhoud aan het asfalt en onderhoud van de kunstwerken.

Op momenten dat de Pleijbrug is afgesloten is verkeer naar o.a. Westervoort en Velperbroekcircuit vanuit Lingewaard mogelijk via Arnhem-Zuid of via bestaande veerponten Huissen-Loo en Doornenburg-Pannerden.

Werk op de A325
Op de A325 gaat de aannemer aan de slag vanaf het Nijmeegseplein tot aan knooppunt Ressen. Het asfalt van de A325 krijgt een fikse opknapbeurt. De weg krijgt een stille deklaag en een veiliger weginrichting.
Nachtelijk werk aan de A325 vindt plaats door de weeks van 4 tot en met 15 juli en van 25 juli tot en met 19 augustus.
De aannemer gaat de eerste drie weekenden in augustus aan de slag (6-7, 13-14, 20-21 augustus).
Eventueel wordt er ook het laatste weekend van augustus gewerkt (27-28 augustus).

Nijmeegse Vierdaagse
Het werk aan de A325 en de Pleijroute is om de Nijmeegse Vierdaagse heen gepland. Ook het weekend voor en het weekend na het evenement ligt het werk stil.

Overlast
Het onderhoud op de belangrijke verbindingsroute tussen Arnhem en Nijmegen is een ingrijpende operatie met een flinke impact. Hoewel de provincie de werkzaamheden zo heeft ingepland om overlast te voorkomen, is het onvermijdelijk dat weggebruikers hinder ondervinden. Dit geldt voornamelijk voor de weekenden. Verkeersdeelnemers moeten dan rekening houden met filevorming en een langere reistijd. Soms zijn rijstroken afgesloten, soms een complete rijrichting en wordt het verkeer omgeleid. Ook is er regelmatig een snelheidsbeperking van kracht. Naar verwachting krijgen omliggende wegen rond Elst en Huissen meer verkeer te verwerken. Om dit in goede banen te leiden, neemt de provincie verschillende maatregelen, waaronder de grootschalige inzet van verkeersregelaars.

Blijf op de hoogte
Weggebruikers kunnen op verschillende manieren op de hoogte blijven van de werkzaamheden en eventuele hinder:

De website www.gelderland.nl/AN325 biedt het laatste nieuws en achtergronden bij het project

U kunt het project ook volgen op Twitter via @a325n325. Wilt u zelf over het project twitteren? Gebruik dan #an325

De provincie informeert weggebruikers ook via reguliere, lokale media.