Circuit Park Zandvoort


---

9 & 10 juli: Caterham EuroFest 2011


De Britse evenementenorganisator BRSCC, maakt met een aantal van haar raceklassen de overstap naar het Europese continent. Centraal bij dit unieke race-evenement staat het Britse merk Caterham. De bolides, die hun oorsprong kennen in de Lotus Seven en Lotus Super Seven, komen in verschillende raceklassen uit. Naast de Roadsport divisies, komen ook de Caterham Supersports in actie, alsmede de Superlight R300''s.

KLIK HIER voor het tijdschema

Het evenement is GRATIS te bezoeken. Het bestellen van kaarten is dan ook niet nodig. Parkeren kost EUR 7,00.

Foto: Caterham.co.uk

De Caterham-series staan in Groot-Brittannië bekend om hun autosport-ladder concept. Hierbij kunnen beginnende coureurs binnen de autosport divisie van Caterham omhoog klimmen naar een uitdagender en moeilijker niveau. In het Avon Tyres Caterham Roadsport Championship komen amateur-coureurs in actie die het Academy-niveau ontgroeid zijn. Op de baan treffen zij gevorderde amateur-coureurs, die bijna klaar zijn voor de sprong naar een hoger raceniveau. Caterhams die geschikt zijn voor de openbare weg, kunnen na het monteren van de verplichte veiligheidsvoorzieningen deelnemen aan de felle competitie.

Een raceniveau hoger zijn de bolides uit de Nederlandse Caterham Supersport Serie. Hier wordt gestreden met gelijkwaardige 125 pk sterke Caterham racebolides. Twee manches van elk dertig minuten staan op het programma voor de Supersport-coureurs, vooraf gegaan door een kwalificatie.

Foto: Caterham.co.uk

Het hoogste niveau van de Caterham-racerij wordt gedemonstreerd tijdens de twee races van het BookaTrack.com Caterham Superlight R300 Championship. De ultieme racecompetitie met speciaal geprepareerde 175 pk sterke Superlights. Snelle rondetijden en een stevige onderlinge strijd kenmerken de wedstrijden van deze spectaculaire klasse.

Speciaal voor het Caterham EuroFest reizen ook het Caterham Classic Championship, het Caterham Sigma Championship, het Caterham Super Graduate Championship en het Caterham Mega Graduate Championship af naar Circuit Park Zandvoort voor het internationale racefestival.

De toegang voor het Caterham EuroFest is gratis. Zowel de duinen, als de hoofdtribune en de paddocks zijn gratis te bezoeken. Tevens hebben bezoeker toegang tot het pitsdak.