Gemeente Zoetermeer

Weekendafsluitingen Bleiswijkseweg/Zoetermeerselaan op 9 en 16-17 juli

Zaterdag 9 juli van 6.00 uur t/m 18.00 uur is de Bleiswijkseweg nabij de Zoetermeerselaan afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is nodig voor de bouw van het viaduct Bleiswijkseweg van de Verlengde Oosterheemlijn (verlenging RandstadRail-lijn 4). Ook zaterdag 16 juli vanaf 6.00 uur t/m zondag 17 juli 18.00 uur is de Bleiswijkseweg nabij de Zoetermeerselaan afgesloten. Dan wordt een loze leiding onder de Bleiswijkseweg verwijderd.

Verkeer tussen Zoetermeer en Bleiswijk en van en naar bedrijvenpark Prisma wordt tijdens de afsluitingen met borden omgeleid.

De Verlengde Oosterheemlijn kruist de Bleiswijkseweg op een viaduct waaraan de laatste maanden is gebouwd. Voor het dek van het viaduct gebeurt dit op een verhoging. Zo wordt de overlast voor het verkeer op de Bleiswijkseweg tot een minimum beperkt.

Op zaterdag 9 juli a.s. wordt het dek van het viaduct op zijn uiteindelijke plek gelegd. In het weekend van 16 en 17 juli a.s. wordt het asfalt over een lengte van ongeveer tien meter weggehaald. Dit gebeurt voor het verwijderen van een loze leiding op vier meter diepte onder de Bleiswijkseweg. Op een later moment wordt het weggedeelte weer geasfalteerd.

De Verlengde Oosterheemlijn
Op dit moment is halte Javalaan de laatste halte van RandstadRail-lijn 4 in Zoetermeer. Met de komst van de Verlengde Oosterheemlijn wordt deze tramlijn verlengd tot de A12, in het nieuw te ontwikkelen gebied Bleizo. In dit gebied is een vervoersknooppunt met onder andere een nieuw NS-station voorzien. Daarmee ontstaat een hoogwaardige en snelle openbaarvervoerverbinding met Utrecht en Den Haag.