Gemeente Medemblik


-

-

Theaterfestival Karavaan op reis in Medemblik

06-07-2011 |

Deze zomer reist theaterfestival Karavaan van 9 tot en met 13 juli langs de Westfriese Omringdijk.

Karavaan reist op wo 13 juli met (inter-) nationale straattheateracts naar Wervershoof. Op donderdag 14 juli wordt Karavaan feestelijk geopend in het festivalhart in het Julianapark in Hoorn.

Straattheater komt er aan!
Straten en pleinen vullen zich tijdens Karavaan met geuren, kleuren en muziek. Karavaan brengt de allerbeste straattheateracts uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland op wo 13 juli naar het Raadhuisplein in Wervershoof. Laat je meeslepen in de eenzame dans van Banc Public over afscheid nemen of kom er achter hoe lekker het is om al rijdend te badderen in de `Vespaqua' lounge. Pieter Post en Marcel Ott zijn de vrolijke, vlotgebekte spreekstalmeesters van het straattheater. De straattheaterdagen zijn als vanouds gratis!

Van 14.00 - 17.00 uur en 19.00 - 21.00 uur kun je de volgende acts in Wervershoof bekijken:


* The ministry of Shortcuts - Pieter Post Productions: Verbazingwekkende acts op het kleinste podium van Noord-Holland.
* Sid Bowfin:
Kan hij net zo goed vioolspelen met zijn benen in zijn nek?
* Café de la Gare - Banc Public:
Een muzikale act over afscheid nemen en het verlangen iemand te ontmoeten.

* Les Fautiefs - Compagnie Kiroul:
Een jonge en een oude clown scheppen beelden van de wereld van fastfood en mondialisering die zo licht zijn als een veertje, maar tegelijkertijd zo zwaar als een hamer.

* Boucherie Bacul - Pikz Palace:
Niets is wat het lijkt bij deze ouderwetse slagerskraam zonder vlees. Kinderen kijken hun ogen uit.

Zin in meer?
Karavaan brengt bijzondere locatievoorstellingen op markante plekken aan de dijk. Laat je meevoeren naar de polder in Ursem en geniet van Nachtoogst van Mijzen2011. Schuif aan bij een groots Westfries-Portugees driegangendiner voorafgaand aan de voorstelling MELK van 5eKwartier. Reis met Verkassen III van Het Gezelschap langs doorzonwoningen en moestuinen naar huis. Of vaar samen met Nieuwe Helden met de wind in je haren op een botter de Markerhaven van het Zuiderzeemuseum uit.

Kom ook een kijkje nemen in het festivalhart waar veel te beleven is: theatraal eten en drinken en korte, beeldende, muzikale voorstellingen voor een klein prijsje; voor even tussendoor of als opwarmertje voor de prachtige locatievoorstellingen.

Alle data op een rijtje
De straattheaterdagen zijn in: Hoogkarspel za 9 juli - Enkhuizen zo 10 juli - Wervershoof wo 13 juli - Hoorn di 14 juli. Het festivalhart strijkt die week neer in Hoorn, Julianapark, do 14 t/m zo 17 juli.

Daarna vinden de straattheaterdagen plaats in: Schoorl di 19 juli - Heerhugowaard wo 20 juli - Alkmaar do 21 juli. Het festivalhart is te vinden in Alkmaar, Park Oosterhout, do 21 t/m zo 24 juli.

De laatste week van het festival zijn er straattheaterdagen in: Callantsoog di 26 juli - Castricum wo 27 juli - Schagen do 28 juli - Bovenkarspel vr 29 & za 30 juli. Het festivalhart bevindt zich dan in Schagen, Muziektuin, do 28 t/m zo 31 juli.

Klik hier voor alle actuele reistips, actuele reisinformatie en kaartverkoop