Uitgeverij Bert Bakker

Literaire Sit-In met Sterre van Rossem

Sterre van Rossem - Een smaak van liefde Sterre van Rossem zal samen met Maurice Seleky een Lit-in houden, een Literaire Sit-In, op zaterdag 9 juli in Bar Brandstof in Amsterdam. Deze jonge auteurs debuteerden beiden in 2010 met hun romans Een smaak van liefde (Van Rossem, Uitgeverij Prometheus) en Ego Faber (Seleky, Uitgeverij Ambo-Anthos). Tijdens deze Lit-in kunnen lezers de auteurs alles vragen over hun boeken. Het is voor lezers dé kans om echt in gesprek te gaan met de auteurs, maar ook om hun handtekening te vragen of met ze op de foto te gaan. Meer informatie over dit bijzondere evenement vindt u hier.

Lit-in met Sterre van Rossem en Maurice Seleky

Datum: Zaterdag 9 juli 2011

Locatie: Bar Brandstof, Marnixtraat 357, Amsterdam

Tijd: 11.00-17.00 uur

Over Een smaak van liefde:

Een smaak van liefde speelt zich af aan de schemerkant van de werkelijkheid. Op originele wijze spint Sterre van Rossem licht absurdistische verhalen rond vragen over tijd, herinnering, identiteit, het leven en de dood. Zoals de Grieken door middel van mythes de klassieke wereld aan zichzelf uitlegden, zo begrijpt Sterre van Rossem de moderne wereld door middel van haar korte verhalen. In haar magisch-realistische wereld heeft een echo een eigen leven, is de dood een vederlichte stap, kun je van je vriendje eten of door een ijskoffie verkeerd vast komen te zitten in een vicieuze cirkel. Met Een smaak van liefde doet Sterre van Rossem op een originele, krachtige en intelligente manier haar intrede in de Nederlandse letteren.

Sterre van Rossem (1984) studeert cultural analysis in Amsterdam, maar verblijft veel en vaak in New York. Ze schrijft korte verhalen en treedt op als verhalenvertelster en performer met het artiestencollectief Furthur Labelz.