Deltion College


nieuws

07-07-11

Deltion Rallyteam met de WRC, Nissan en Chevrolet van de partij in Etten-Leur

Het Deltion Rallyteam verschijnt 9 juli met drie rallywagens aan de start van de Exotic Green Rally in Etten-Leur en omstreken. De equipe Bolhaar/ Kamphuis komt in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car uit in de klasse A8. De equipe Bloemendaal/Wissink komt met de Nissan 350Z uit in de klasse C8 en de equipe Kooijman/ van Goor met de Chevrolet Kalos in de klasse A5.

Na vier gouden medailles behaald te hebben in Hardenberg kunnen de equipes er weer helemaal tegenaan. Ook de studenten van de Deltion Autosportklas zijn in Etten-Leur van de partij om de equipes van technische ondersteuning te voorzien. In de autosportklas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen, die naast hun normale lessen graag kennis op willen doen gericht op de rallysport. Aangezien het onderhouden van drie rallyauto's een enorme klus is, krijgen ze voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Bedrijfsautotechniek en Mechatronica. Deze opleidingen worden onder de noemer Veiligheid & Vakmanschap op het Deltion College aangeboden.

De Exotic Green Rally bestaat dit jaar uit één dag, waarop twaalf zware proeven moeten worden gereden van in totaal 380 km, waarvan 157 km op snelheid. Extra spectaculair is de 6% onverhard. De wedstrijd start zaterdag 9 juli om 12:09 uur vanaf het startpodium op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Meer informatie over de Exotic Green Rally staat op www.exoticgreenrally.nl. Het Deltion Rallyteam is tijdens de Exotic Green Rally live te volgen via Twitter (#deltionrally).
---