Plan Nederland

Plan helpt Zuid-Soedan bij wederopbouw

08 juli 2011

Op zaterdag 9 juli wordt Zuid-Soedan onafhankelijk. In een referendum stemde meer dan 98% van de Zuid-Soedanese bevolking voor deze onafhankelijkheid. Plan levert een actieve bijdrage aan de wederopbouw van het land, dat meer dan 20 jaar heeft geleden onder een burgeroorlog.

Vorige maand lanceerde de Zuid-Soedanese regering een 3-jarig programma voor ontwikkeling en reconstructie van het land. Plan levert een bijdrage aan dat programma door de komende 3 jaar 30 miljoen dollar te investeren in basis- en beroepsonderwijs. De bevolking van 8,5 miljoen bestaat voor meer dan de helft uit kinderen en jongeren.

In samenwerking met de lokale overheid en andere ontwikkelingsorganisaties start Plan ook een sanitatieprogramma dat door lokale gemeenschappen zelf wordt uitgevoerd en beheerd. Hiernaast ontwikkelt Plan programma's voor vluchtelingen die na de onafhankelijkheid terugkeren naar Zuid-Soedan. Deze programma's bestaan onder andere uit verstrekking van voedsel en zaden, schoon water en onderwijs.
""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
Tel. 020 549 55 20
Rek.nr: 39.35.86.766