Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bollywood-wereldster

Shahrukh Khan

komt naar Nederland


Exclusief op het Incredible India Festival in en om de Silverdome in Zoetermeer.

Den Haag / Mumbai, 20 juni 2011

De wereldberoemde Indiase acteur Shahrukh Khan komt in het weekend van 9 en 10 juli aanstaande naar Zoetermeer exclusief voor het Incredible India Festival in en rondom de Silverdome.

Incredible India is een nieuw, groot, cultureel en culinair festival met een divers en omvangrijk programma gericht op alle facetten van India. Het festival is een uniek concept in Europa. Nooit eerder heeft op dit niveau een dergelijk evenement plaatsgevonden. In diverse paviljoens worden Bollywood entertainment, dans, muziek, cultuur, literatuur, mode, culinaire specialiteiten, reizen en shopping met elkaar verbonden. Maar ook verschillende workshops, masterclasses en talentenjachten krijgen een plek op het festival. Incredible India dient als een grote inspiratiebron voor nieuwe culturele en economische ontwikkelingen en laat zien hoe harmonieus cultuurvermenging kan zijn.

De grote publiekstrekker van het Incredible India festival is megastar Shahrukh Khan. Tijdens het 2-daagse festival zullen er op het binnen- en buitenpodium diverse optredens uit de Bollywood filmindustrie plaats vinden.

Bij optredens en concerten met artiesten van een dergelijk kaliber worden doorgaans zeer hoge entreeprijzen gevraagd. Het Incredible India festival biedt voor het eerst een vriendelijke toegangsprijs zodat een zo groot mogelijk publiek in Nederland kan genieten van de top van de Bollywoodartiesten.

Wanneer

Het festival Incredible India vindt plaats op zaterdag 9 en zondag10 juli a.s.

Waar

Silverdome, Zoetermeer

Prijzen

Toegang is EUR 19,50 per dag (na 1 juli EUR 22,00)

Over Shahrukh Khan

Shahrukh Khan (1965) oftewel The King of Bollywood is de grootste Bollywoodster van dit moment. In zijn bijna 20-jarige carrière heeft Shahrukh als topacteur meer dan 60 films op zijn naam staan waarvoor hij tientallen awards in ontvangst heeft mogen nemen. Shahrukh is niet alleen in India maar zeker ook in alle andere delen van de wereld, waar de Bollywood cinema populair is, zeer geliefd.

Sinds 2000 is Shahrukh ook een zeer succesvol filmproducent. Het Amerikaanse magazine Newsweek noemde hem in 2008 een van de 50 meest invloedrijke personen ter wereld

Naast acteren treedt Shahrukh ook op tijdens grote live shows. Tijdens twee eerdere shows in Nederland heeft hij telkens voor een uitverkocht Ahoy Rotterdam gestaan.

Bollywood is al jarenlang de grootste filmindustrie ter wereld: er worden jaarlijks in de regio Mumbai (Bombay) meer films geproduceerd dan in diens tegenhanger Hollywood. Bollywood-producties trekken een enorm publiek aan in alle uithoeken van de wereld en dit publiek wordt ieder jaar groter, ook in Europa. Bollywoodfilms worden nu ook regelmatig in de bioscopen van Pathé vertoond.

Over de organisatie

INDIA UNITED is een full-service evenementenbureau met als core business het vormgeven en organiseren van exclusieve evenementen. De organisatie is ontstaan uit een team van belangrijke spelers uit de wereld van Bollywood entertainment, waaronder Cineyug Entertainment Mumbai. Cineyug Entertainment is een toonaangevend evenementenbureau gevestigd in het hart van de Indiase filmindustrie.

INDIA UNITED is een samenwerking van Cineyug met Fusion Entertainment, 2nd Generation en Taj Events. Met deze ultieme combinatie van partners kan INDIA UNITED een kwalitatief evenement neerzetten.

Meer informatie over het festival: www.incredible-india.nl

of per telefoon 0900-6661666 (geopend tijdens kantooruren 09.00-17.00 uur)


- EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (