NCRV

Eerste aflevering ZomerNachten: Duncan Stutterheim (ID&T) maakt live radioprogramma

Ingezonden door NCRV op 29 juni, 2011 - 15:39



zaterdag 09 juli 2011 - 00:02 uur
Zender:
Radio 1

Duncan Stutterheim, eigenaar van evenementenorganisator ID&T, maakt in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli een eigen radioprogramma in de serie ZomerNachten op Radio 1. De ondernemer is de eerste gastheer in deze tweede serie ZomerNachten. Hij zal in anderhalf uur zijn eigen verhaal vertellen. Hoe hij de live-uitzending invult, is helemaal aan hem.

Al bijna twintig jaar is de naam Duncan Stutterheim (1971) onlosmakelijk verbonden met de dancemuziek in Nederland en ver daarbuiten. Inmiddels weet hij dat er veel meer is in het leven dan geld verdienen en feesten. Stutterheim is maatschappelijk en politiek betrokken, zijn kinderen gaan naar de antroposofische school en hij probeert duurzaam te leven. Toch kan het leven hem niet spannend genoeg zijn: in juli verhuist het gezin Stutterheim naar New York. Voordat hij vertrekt, is hij gastheer van zijn eigen ZomerNacht en staat hij even stil bij zijn snelle leven.

Stutterheim houdt van het onbekende en hoefde daarom niet lang na te denken toen hij door de NCRV werd gevraagd mee te werken aan ZomerNachten: "Anderhalf uur? Dat valt me alles mee!"

ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma's doordat er géén presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode 8 juli t/m 26 augustus.

Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten:

15 juli: Pia Douwes, musicalster
22 juli: Jan Luiten van Zanden, economisch historicus 29 juli: Jules Tielens, psychiater
5 augustus: Agnes Jongerius, voorzitter FNV
12 augustus: Petra de Jong, directeur Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie
19 augustus: Marcel Kurpershoek, ambassadeur Polen 26 augustus: Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International

Programma:
ZomerNachten
Website:
http://casaluna.ncrv.nl/pagina/zomernachten-2011