Ingezonden persbericht


06-07-2011
VEKA MAN WITH A MISSION AAN START VAN 3e EDITIE DAKAR SILK WAY RALLY.

Werkendam, 6 juli - Op 9 juli aanstaande zal het VeKa MAN with a mission team aan de start staan van de 3e editie van de Silk Way Rally. De populaire rally maakt deel uit van de Dakar Series en is momenteel het grootste motorsportevent van Rusland. Met meer dan 120 aanmeldingen over 25 verschillende landen zal deze rally van start gaan midden op het Rode Plein te Moskou, waarna het zich verspreid over 4000 km die verreden wordt in 7 etappes. Uiteindelijk zal de rally op 16 juli te Sochi eindigen. Mediakanaal Eurosport zal de Dakar Rally uitzenden. (Zie www.veka-racing.nl)

Het succesvolle VeKa MAN with a mission team heeft veel ervaring in de Dakar Rally en zal mede door de ondersteuning van Jongert Luxury Super Yachts de rally aanvangen met twee racetrucks. Deze trucks worden bestuurd door respectievelijk Peter Versluis en Pascal de Baar, aangevuld met een truck van het Duits/Russische Maurer team welke bestuurd zal worden door Franz Echter. De race trucks van VeKa MAN with a mission hebben daarbij een frisse make-over gekregen, waarbij Jongert Luxury Super Yachts prominent op de zijkant van de truck staat.

De doelstelling van het team is uiteraard om hoog in de rangschikking te komen, maar in het algemeen wordt de Silk Way Rally aangezien als een serieuze test ter voorbereiding op de Dakar Rally 2012.

Volgens bestuurder en overigens teameigenaar Peter Versluis is het team meer naar elkaar gegroeid en is er meer tijd voor de voorbereiding geweest dan bij de afgelopen Dakar Series. Peter Versluis: "Dit komt ook omdat we nu ook veel rijervaring meenemen naar de Rally. Op uitnodiging van het Russische Kamaz team doen we nu mee aan deze populaire Silk Way Rally. Het deelnemen is niet alleen een mooie sportieve uitdaging dat zich strekt over hoge bergen en lastige woestijngebieden maar tevens ook een perfecte voorbereiding voor de aanstaande Dakar Rally 2012. Daar willen we weer hoog scoren."

Meld je aan bij VeKa MAN with a mission team op Facebook of op Twitter en blijf op de hoogte van alle race verslagen en updates van het team.