Ingezonden persbericht

Arve Henriksen winnaar van de Paul Acket Award 2011

North Sea Jazz reikt jaarlijks de Paul Acket Award uit aan een artiest die meer aandacht verdient voor zijn of haar uitzonderlijke muzikantschap.

In 2011 is de Noorse trompettist Arve Henriksen de winnaar van de award. Henriksen speelde bij de hardrockband Motorpsycho en nam platen op met David Sylvian. Momenteel speelt hij met de band Supersilent. Hij bracht zijn eigen album Cartography uit op het label ECM. Op North Sea Jazz speelt hij met Jan Bang en Ingar Zach.

De Paul Acket Award 2011 wordt ondersteund door Stichting BNP Paribas. Deze Stichting helpt al meer dan 15 jaar om de carrières van jazzmuzikanten te ontwikkelen door het steunen van opnames en concerten.

De uitreiking van de Paul Acket Award 'Artist Deserving Wider Recognition' vindt plaats op zaterdag 9 juli in de zaal Madeira.

MCN Compositieopdracht North Sea Jazz 2011 voor Dirk Bruinsma

De MCN Compositieopdracht North Sea Jazz (NSJ) 2011 is verstrekt aan altsaxofonist en basgitarist Dirk Bruinsma. Met zijn nieuwe band Pumporgan voert hij de nieuwe compositie Hijinks & Jitters uit tijdens het North Sea Jazz Festival 2011, op zaterdag 9 juli in de Yenisei zaal.

Dirk Bruinsma, met een achtergrond in avant-gardistische rock en jazz, heeft zich voor de compositieopdracht laten inspireren door dansmuziek, in het bijzonder gericht op de energieke kracht van rhythm and blues, rock 'n roll en swing.

Pumporgan
Onno Govaert: drums, percussie
Jasper Stadhouders: gitaar, basgitaar
John Dikeman: tenor, baritonsax
Dirk Bruinsma: altsax, basgitaar
Andrea Taeggi: keyboards, electronica en percussie

MCN Compositieopdracht North Sea Jazz
De MCN Compositieopdracht North Sea Jazz wordt jaarlijks verstrekt aan een jonge veelbelovende Nederlandse componist. De opdracht biedt de componist een zo groot mogelijke vrijheid bij het schrijven van de compositie(s) en de kans de uitvoering daarvan te presenteren tijdens het North Sea Jazz Festival in een bezetting naar keuze.



Copyright © 2011 North Sea Jazz, Alle rechten voorbehouden.