Open Nederlands Kampioenschap Eiwerpen belooft succes te worden


Makkum FR, 20110511 -- De inschrijvingen voor het Open Nederlands Kampioenschap Eiwerpen, dat op 9 juli in Makkum zal worden gehouden, lopen gestaag binnen. Secretaris Jacques Hoogenboom van de organiserende Stichting is vooral tevreden over het feit, dat de deelname uit het hele land en zelfs uit het buitenland komen.

Met name de belangstelling voor het Ei Trebuchet is geweldig. Een aantal technische opleidingen heeft zich gemeld en beschouwen de bouw van een werkende trebuchet als uitdaging. “Zij hebben een afstudeerproject opgezet en omdat er sprake is van verschillende scholen en verschillende groepen, ontstaat er een wedstrijd in de wedstrijd. Dat kan alleen maar leiden tot mooie sport,” aldus Hoogenboom.

Het kampioenschap wordt gehouden in vier disciplines. Centraal staat het traditionele afstandwerpen voor paren. Daarnaast is er een Eistafette voor teams van zes personen, die zo snel mogelijk zes eieren dienen over te gooien, daarbij gehinderd door een scherm. Het Russisch Ei Roulette vraagt van de deelnemers om beurten een ei te kiezen uit een doosje van zes. Wie het ene rauwe ei tegen het hoofd kapot slaat, verliest. En Ei Trebuchet doet een beroep op de technische vaardigheden. Een ei dient via een katapultmechanisme zo ver mogelijk te worden geschoten en opgevangen.

Alle eieren, waarmee wordt gespeeld, zijn voor consumptie afgekeurd. Er is een jeugdcategorie [tot 16 jaar] er een seniorenklasse voor dames en heren. De winnaars krijgen het recht Nederland te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap, dat in 2012 in het Engelse Swaton wordt gehouden. Inschrijving kan geschieden via www.eiwerpen.nl.

St. Open Nederlands Kampioenschap Eiwerpen