Schildersfestival heeft 'wereldprimeur' met Bert Heerink


Bert Heerink gaat op z'n Frans

Hoogeveen, 20110704 -- Het Schildersfestival heeft een 'wereldprimeur' met Bert Heerink. De organisatie wist Heerink maanden geleden te motiveren om een bijdrage te leveren aan de 20ste editie van het Montmartre Festival op 9 juli 2011, waarop Heerink spontaan aanbod om in stijl op te treden.

Het bleek te gaan om een serieus aanbod een aantal bekende Franse nummers te brengen. Alhoewel Heerink de taal niet machtig is, is hij zelf een liefhebber van het Franse chanson. “Een geweldige uitdaging”, aldus Bert, die uiteindelijk vier nummers in het Frans zal vertolken. Daarnaast brengt hij uiteraard ook nog wat bekend werk uit de diverse hitperiodes.

Heerink heeft bewust gekozen voor bekend Frans repertoire. “Ik ben zelf geen liefhebber van het zwaardere werk. Ik mag mensen graag een beetje vrolijk maken. Daar past bijvoorbeeld geen Jacques Brel bij. Van de nummers die ik zing weet ik goed waar ze over gaan en kan ik ze met overtuiging brengen. Ik spreek zelf nog steeds geen woord Frans maar sluit niet uit dat me dat uiteindelijk wel gaat lukken”, aldus een supergemotiveerde Heerink.





Tobeready