Groninger jongeren organiseren eerste MP3 Flashmob van Nederland


Groningen, 20110705 -- Op zaterdagmiddag 9 juli organiseert een groep jongeren uit Groningen het event Summerjamp3, de eerste MP3 flashmob van Nederland. Deelnemers downloaden van tevoren een MP3 en spelen deze om exact 14.00 uur af in de Herestraat in Groningen. Door de instructies op te volgen, die ze via hun MP3-speler tot zich krijgen, doen ze mee aan een half uur durende flashmob waarvan het winkelend publiek versteld zal staan. Meer informatie over het event vindt u op facebook.com/summerjamp3.

Summmerjamp3 is gebaseerd op verschillende MP3-experimenten in onder andere Boston en New York. Daar trokken de events duizenden deelnemers. De organisatie in Groningen verwacht 300 tot 1000 enthousiastelingen. Tot op heden is het verhaal als een lopend vuurtje rondgegaan op de diverse sociale media. “Mensen vinden het simpelweg een gaaf idee,” vertelt mede-organisator Sjoerd Mulder. “Zo heeft onder andere Valerio Zeno (BNN) via Twitter zijn volgers op de hoogte gesteld.”

De groep jongeren kent elkaar via Raboklup, een ondernemerschapsproject van de Rabobank. “We komen wekelijks of tweewekelijks samen,” vertelt Irshaad “en dan komen dit soort mooie ideeën naar boven. We hebben alles zelf gedaan. Van het brainstormen tot het opnemen van de MP3 in een professionele geluidsstudio.”

“Iedereen kan meedoen! Het enige wat je nodig hebt is een MP3-speler, een handdoek en een blikje drinken,” zegt Sjoerd lachend. “Wat je precies gaat doen, blijft een verrassing tot het moment dat je op play drukt.”





De Ondernemers BV