Ingezonden persbericht


Schildersfesitival Mont Martre Sellingen

Op zaterdag 9 juli a.s. wordt voor de 20e keer het Schildersfestival Mont Martre te Sellingen van 11.00 uur tot 17.00 uur gehouden. Die dag zal het op en rond de brink in Sellingen, in het gebouw De Sprankel, in en rondom de NH kerk weer een drukte van jewelste worden. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 5000 bezoekers en heeft voor wat betreft de activiteiten hoog ingezet. Zo zullen ongeveer 120 kramen met kunstenaars in Franse sfeer hun werk presenteren en proberen aan de man te krijgen.Omdat het dit jaar een jubileumjaar is, wordt een "Place du Tertre" ingericht. Een sfeervol pleintje waar portretschilders en tekenaars zullen zijn, maar ook zeker jonge kunstenaars. Hier kunnen bezoekers een tekening laten maken.In het verenigingsgebouw De Sprankel zal dit jaar een "cursusplein" worden ingericht. Hier kan informatie worden verkregen over diverse creatieve workshops en cursussen in de buurt voor het komende seizoen.

Ook zullen 's middags weer twee kunstveilingen worden gehouden met medewerking van de alom bekende Alex Vissering. Ook hieraan zal dit jaar een nieuw tintje worden gegeven. De bezoekers worden in de gelegenheid gesteld lootjes te kopen voor een aantal kunstwerken en kunnen op deze manier in het bezit komen van een tentoongesteld kunstwerk.

Ook een terugkerend en zeker niet onbelangrijk activiteit is het optreden van diverse artiesten, waaronder goochelaars, dorpsomroeper, spelers van Middeleeuwsmuziek, harpmuziek en Franse zang door de "Westerwoldse Wichter". Ook hier is een primeur in de persoon van Bert Heerink, die een aantal akoestische optredens zal verzorgen. Hij staat bekend als de zanger van Vandenberg en van het lied Juli July.

De organisatie van het festijn is in handen van een werkgroep bestaande uit 5 vrijwilligers, die zich die dag gesteund weten te voelen door nog een 15-tal vrijwilligers. Het organiseren van dit jaarlijks evenement wordt met veel plezier en enthousiasme gedaan voor het dorp Sellingen, voor geheel Westerwolde en wijde omgeving. Een gebeuren dat gratis toegankelijk is voor jong en oud. Voor de jongeren zijn er zelfs kinderactiviteiten, zoals boetseren en schilderen.

De burgemeester van onze gemeente is bereid gevonden het Schildersfestival die zaterdagmorgen om elf uur te openen. Namens alle vrijwilligers wens ik iedereen een prachtige dag toe en dat daarover lang zal worden nagepraat.




Ingezonden persbericht