Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dappere paarden, stoere ridders en spannende stunts EXCALIBUR

Spectaculaire live stuntshow
Van 9 juli tot en met 4 september dagelijks te zien in Avonturenpark Hellendoorn

In de zomer van 2011 presenteert Avonturenpark Hellendoorn de familie stuntshow EXCALIBUR. Dappere paarden, stoere ridders en spannende stunts: EXCALIBUR laat jong en oud op het puntje van hun stoel zitten! De show bestaat uit een gevarieerd gezelschap van nationale en internationale castleden en speciaal getrainde stuntpaarden.

De show:
In de show Excalibur beleef je het avontuur van Koning Arthur's magische zwaard. Excalibur gaat over twee kinderen, Sanne en Tim, die de ruïne van een oud kasteel ontdekken. Door het uitspreken van een oude spreuk komt de legende van het zwaard Excalibur tot leven. En daarmee ontwaakt een wereld van stoere ridders en magische tovenaars. In de strijd tussen goed en kwaad wordt de moed van de tieners op de proef gesteld.

Deze unieke stuntshow zit boordevol stoere ridders, dappere paarden en special effects. Excalibur is dagelijks te zien van 9 juli tot en met 4 september 2011 de show duurt 30 minuten per voorstelling. Excalibur wordt meerdere keren per dag vertoond en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van het park. De show is geschikt voor het gehele gezin, een echte aanvulling op het dagje uit in Avonturenpark Hellendoorn.

Excalibur feiten:

- Aan de show doen 5 Nederlandse acteurs mee en 3 stoere Tsjechische stuntruiters en 1 Braziliaanse acrobaat.
- Tijdens iedere show worden twee speciaal getrainde stuntpaarden ingezet.
- De set is 9 meter hoog, 23 meter breed en 7 meter diep.
- De tribune van de show biedt zitplaatsen aan 756 gasten. Dat zijn wel 25 schoolklassen!
- In de gracht om het kasteel zit 220 m©ý water, is 3 meter breed en 2,5 meter diep.

Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het park ligt op de Sallandse Heuvelrug en telt ruim 30 attracties en shows.

Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 22 april t/m 30 oktober 2011. De entreeprijs is ¤ 20,50 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Een Seizoen Pas voor Avonturenpark Hellendoorn kost ¤ 49,50 per persoon. In voor- en naseizoen is het park gedurende enkele weekdagen gesloten. Kijk voor een overzicht van prijzen en openingstijden op www.hellendoorn.nu.

Avonturenpark Hellendoorn is onderdeel van een internationale groep van zeven vrijetijdsparken. De parken binnen deze groep kenmerken zich door een sterke regionale binding en een trouwe bezoekersgroep. Samen ontvingen deze parken in 2010 ongeveer 1,6 miljoen bezoekers.