Bisschop stuurt priester en gelovigen kerk uit

07/07/2011 15:53

FSSPX

Op zaterdag 9 juli draagt de pasgewijde priester Matthias de Clercq zijn eerste Heilige Eremis op te Merelbeke. Maar de bisschop van Gent besloot voor deze priester, de genodigden en de gelovigen de kerk te sluiten. In een tent naast de kerk wordt nu om 11.00 uur de plechtigheid gevierd, met volle medewerking van de burgemeester.

De uitnodigingen voor deze Plechtige Eremis van de jonge priester waren al verstuurd. Familie, vrienden, bekenden en de parochianen waren verwittigd. De pastoor stelde feestelijk zijn parochiekerk beschikbaar. Maar de bisschop wenst geen H. Mis in de kerk van Merelbeke.

Matthias de Clercq is op zaterdag 2 juli tot priester gewijd in Duitsland in het seminarie Herz Jesu te Zaitzkofen. De Franse bisschop Mgr Tissier de Mallerais wijdde hem. Hij behoort tot de Priesterbroederschap St.-Pius X die uitsluitend de traditionele liturgie volgt. Paus Benedictus XVI heeft deze liturgie volledig vrijgegeven en alle bisschoppen uitdrukkelijk verboden enig beletsel ertegen op te werpen. Daar trekt de bisschop van Gent zich dus niets van aan.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel