Politie Drenthe

Zaterdag 9 juli 2011

Provincie Drenthe, 09-07-2011

Gewonden in het verkeer

NIEUW DORDRECHT Bij een aanrijding op de N862 bij Nieuw Dordrecht raakte vrijdagmorgen een 56-jarige vrouw uit Klazienaveen licht gewond. De vrouw stond met haar auto stil voor de verkeerslichten die in verband met werkzaamheden tijdelijk op deze weg staan. Voor haar stond een auto bestuurd door een 53-jarige man uit Klazienaveen. Een 30-jarige man uit Klazienaveen zag de stilstaande autos wel maar toen hij afremde schoot zijn voet van het rempedaal en botste hij met zijn bestelbus achter op de auto van de vrouw. Deze schoot daardoor naar voren en botste tegen de auto voor haar. De gewonde vrouw is door de brandweer uit haar auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

ZUIDWOLDE Bij een verkeersongeval op de Oosterweg bij Zuidwolde raakte vrijdagmiddag een 50-jarige fietser uit Lutten licht gewond. De man fietste over het fietspad langs deze weg. Een 34-jarige bewoonster van deze straat wilde vanaf deze weg de oprit bij haar woning oprijden. Ze zag de fietser over het hoofd waarna de aanrijding volgde. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Rijbewijzen ingevorderd

SMILDE Bij een snelheidscontrole van de politie op de Wittewijk in Smilde passeerde vrijdagmorgen een 41-jarige automobilist uit die plaats met een snelheid van 145 km per uur de laser. Omdat op deze weg een maximumsnelheid geldt van 80 km per uur werd de man staande gehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal.

ERICA In de nacht van vrijdag op zaterdag vorderde de politie het rijbewijs in van een 38-jarige inwoner van Tweede Exloermond. De man reed slingerend met zijn auto over de Beekweg in Erica. Hij had gedronken (675 ugl). Bovendien is hij al eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Vlucht eindigt tegen boom

NORG/EELDE Een voor de politie vluchtende 22-jarige automobilist uit Assen is vrijdagavond met zijn auto tegen een boom gebotst. Daarbij raakte zijn 36 jarige passagiere uit Norg gewond. De man is aangehouden. De vrouw is met o.a. een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. Op de Donderseweg in Norg negeerde de man een stopteken van de politie. Hij ging er met zeer hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in die via Donderen en Bunne richting Eelde ging. De vluchtende automobilist maakte meerdere verkeersovertredingen. I.v.m. de gevaarzetting reed de achtervolgende politieauto met zwaailicht en sirene. In Bunne staakte de politie de achtervolging en verdween de vluchtende auto uit zicht. Kort daarna troffen de agenten de bewuste auto aan in een sloot langs de Watermolendijk bij Eelde. In de auto zat alleen nog de gewonde vrouw. De bestuurder was verdwenen. Volgens getuigen was hij door het bouwland weggerend. Op aanwijzing van getuigen hield de politie de man aan bij een nabijgelegen woning. De man had niet gedronken. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

In bezit van drugs

EMMEN Op de Statenweg in Emmen hield de politie vrijdagavond twee mannen (19 en 24 jaar) uit Hoogvliet Rotterdam en Schoonebeek aan. Tijdens een verkeerscontrole rees bij agenten het vermoeden dat de mannen drugs bij zich hadden. Bij één van de verdachten werd vervolgens een kleine hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten. De auto waarin ze reden is overgebracht naar het politiebureau en wordt nader onderzocht.

Bedreiging en belediging

COEVORDEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Pastoor J.H. Wesselstraat in Coevorden twee mannen van 31 en 38 jaar uit Meppel en Coevorden aan. De mannen worden verdacht van het bedreigen van een bewoner van deze straat. Deze deed aangifte. Tijdens de aanhouding beledigde de man uit Meppel een agent door hem uit te schelden voor kankerlijer. De agent deed aangifte van belediging. De twee verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Aangehouden na ruzie

BARGER OOSTERVELD Bij een horecagelegenheid aan de Splitting in Barger Oosterveld hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 20 en 25 jaar uit Emmen aan. De twee hadden ruzie met elkaar gekregen waarbij o.a. met een bierglas is gestoken of geslagen. Beide verdachten raakten gewond en zijn ter plaatse behandeld door medewerkers van de ambulancedienst. Voor nader onderzoek zijn de verdachten ingesloten. Beiden deden aangifte van mishandeling.

Verkeersruzie

ASSEN Na een aanrijding vrijdagmiddag op de rotonde in de Hoofdvaartsweg in Assen, kreeg één van de twee automobilisten die hierbij betrokken waren, een klap in het gezicht. Op de rotonde botste door onbekende oorzaak een 34-jarige man uit Smilde met zijn auto tegen de achterkant van de auto van een 51-jarige man uit Assen. Voor de aanrijding was er tussen de twee al irritatie ontstaan waarbij de nodige gebaren waren gemaakt. De mannen kregen na de aanrijding ruzie waarbij uiteindelijk de 51-jarige man volgens zijn verklaring een klap in het gezicht kreeg. Hij raakte daarbij gewond aan een oog en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man deed aangifte van mishandeling en vernieling van zijn auto. De gewaarschuwde politie hield de man uit Smilde aan. Hij verklaarde dat de aanrijding door een remmanoeuvre van de andere man was ontstaan en dat hij uit noodweer geslagen had. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Drie aanhoudingen na achtervolging

BROEKHUIZEN/GRONINGEN Op het Hoendiep in Groningen hielden agenten van de politie Groningen en Drenthe vrijdagavond na een lange achtervolging, drie mannen aan op verdenking van autodiefstal.

De verdachten (25, 28 en 28 jaar) zijn afkomstig uit Groningen en Sneek. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf, die begon op de autosnelweg A32 bij Heerenveen. Via de autosnelweg A7 en diverse binnenwegen eindigde de achtervolging op de kruising Hoendiep met de Zuiderweg in Groningen (Hoogkerk). Tijdens de achtervolging werd met hoge snelheden gereden, werden stoptekens van de politie genegeerd en werd met gevaar voor eigen en anders leven een tweetal door de politie gemaakte versperringen omzeild. Ook werd op de autosnelweg A7 door de verdachten spook gereden. Op het Hoendiep eindigde de achtervolging, omdat de rijbaan werd versperd door een politieauto. De verdachten botsten tijdens een uitwijkmanoeuvre tegen een geparkeerde auto.

De mannen worden verdacht van diefstal van een auto bij een autobedrijf in Broekhuizen bij Meppel. Vier mannen kwamen in het bedrijf en zagen kans ongemerkt de sleutel van een auto te pakken. Eén van de mannen verdween in deze auto. De andere drie reden weg in de auto waarmee het viertal gekomen was. Omdat het kenteken van deze auto op naam staat van een inwoner van Friesland, reed een politiewagen via de A32 in de richting van Friesland. Bij Heerenveen werd de bewuste auto opgemerkt, waarna de achtervolging begon. De gestolen auto is nog niet teruggevonden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.