Politie Groningen

Drie aanhoudingen na achtervolging

Broekhuizen / Groningen, 09-07-2011 o Op het Hoendiep in Groningen hielden agenten van de politie Groningen en Drenthe vrijdagavond drie mannen aan op verdenking van autodiefstal. De verdachten (25, 28 en 28 jaar) zijn afkomstig uit Groningen en Sneek.

Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf, die begon op de autosnelweg A32 bij Heerenveen. Via de autosnelweg A7 en diverse binnenwegen eindigde de achtervolging op de kruising Hoendiep met de Zuiderweg in Groningen (Hoogkerk). Tijdens de achtervolging werd met hoge snelheden gereden, werden stoptekens van de politie genegeerd en werd met gevaar voor eigen en anders leven een tweetal door de politie gemaakte versperringen omzeild. Ook werd op de autosnelweg A7 door de verdachten spook gereden.

Botsing

Op het Hoendiep eindigde de achtervolging, omdat de rijbaan werd versperd door een politieauto. De verdachten botsten tijdens een uitwijkmanoeuvre tegen een geparkeerde auto. De mannen worden verdacht van diefstal van een auto bij een autobedrijf in Broekhuizen. Vier mannen kwamen in het bedrijf en zagen kans ongemerkt de sleutel van een auto te pakken. Eén van de mannen verdween in deze auto.

Onderzoek

De andere drie reden weg in de auto waarmee het viertal gekomen was. Omdat het kenteken van deze auto op naam staat van een inwoner van Friesland reed een politiewagen via de A32 in de richting van Friesland. Bij Heerenveen werd de bewuste auto opgemerkt, waarna de achtervolging begon. De gestolen auto is nog niet teruggevonden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.