Politie Groningen

Zaterdag 9 juli 2011

Provincie Groningen, 09-07-2011

Drie aanhoudingen na achtervolging

BROEKHUIZEN/GRONINGEN Op het Hoendiep in Groningen hielden agenten van de politie Groningen en Drenthe vrijdagavond drie mannen aan op verdenking van autodiefstal. De verdachten (25, 28 en 28 jaar) zijn afkomstig uit Groningen en Sneek. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf, die begon op de autosnelweg A32 bij Heerenveen. Via de autosnelweg A7 en diverse binnenwegen eindigde de achtervolging op de kruising Hoendiep met de Zuiderweg in Groningen (Hoogkerk). Tijdens de achtervolging werd met hoge snelheden gereden, werden stoptekens van de politie genegeerd en werd met gevaar voor eigen en anders leven een tweetal door de politie gemaakte versperringen omzeild. Ook werd op de autosnelweg A7 door de verdachten spook gereden. Op het Hoendiep eindigde de achtervolging, omdat de rijbaan werd versperd door een politieauto. De verdachten botsten tijdens een uitwijkmanoeuvre tegen een geparkeerde auto. De mannen worden verdacht van diefstal van een auto bij een autobedrijf in Broekhuizen. Vier mannen kwamen in het bedrijf en zagen kans ongemerkt de sleutel van een auto te pakken. Eén van de mannen verdween in deze auto. De andere drie reden weg in de auto waarmee het viertal gekomen was. Omdat het kenteken van deze auto op naam staat van een inwoner van Friesland reed een politiewagen via de A32 in de richting van Friesland. Bij Heerenveen werd de bewuste auto opgemerkt, waarna de achtervolging begon. De gestolen auto is nog niet teruggevonden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Man verdrinkt in Hoornse Meer

HAREN Een 61-jarige man uit Groningen is vrijdag in het water van het Hoornse Meer verdronken. Twee aspiranten van de vrijwillige politie zagen de Stadjer op ongeveer 50 meter van de kant in het water drijven. Zij gingen direct het water in om eerste hulp te verlenen. Toen zij aan de kant kwamen met het slachtoffer bleek al te zijn overleden. Vermoedelijk is de man onwel geworden tijdens een zwempartij en is hij daarna verdronken. De politie vond korte tijd later persoonlijke bezittingen, waaronder een fiets, van het slachtoffer. De fiets en de andere spullen werden veiliggesteld en meegenomen naar het politiebureau.

Vrouw beroofd op straat

Een jonge vrouw is vrijdagnacht op de Korreweg in Groningen beroofd van haar fiets. De vrouw werd door een onbekende blanke man tot stoppen gedwongen. Zij werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen. Hierop gaf ze haar fiets af, waarna de straatrover met de fiets er vandoor ging. Hij fietste met een andere donkergekleurde man weg in de richting van de West-Indischekade in Groningen. Een onderzoek naar de dader bleef zonder resultaat. Het Roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in. De vrouw doet vandaag aangifte.

N.B: door een storing in het politiesysteem is het niet mogelijk om alle persberichten te publiceren. Het kan zijn dat er nog enkele berichten worden toegevoegd aan bovenstaande berichten. Excuses voor het ongemak.