Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt Inbreker aan na inzet politiehond

Eindhoven-Gestel, Eindhoven-Strijp, 09-07-2011 o Een 49-jarige Tilburger kon dankzij de inzet van een politiehond vrijdagmiddag rond 15.10 uur in haast ondoordringbare struiken bij de Beatrixkade ter hoogte van de Dillenburgstraat worden aangehouden. De verdachte veroorzaakte kort daarvoor een aanrijding op de brug over het Beatrixkanaal, waarna hij uitstapte en wegvluchtte. Hij had een reden om te vluchten omdat hij kort daarvoor betrapt was bij een inbraak aan de Van Meursstraat.

Toen de 56-jarige bewoonster rond 14.30 uur de woonkamer in liep zag ze dat er was ingebroken en dat er spullen waren weggenomen. Toen ze naar buiten keek zag ze een man in haar tuin lopen. Ze besloot achter de man aan te lopen maar die bedreigde haar met een koevoet. Omstanders die zij te hulp riep, wilden ingrijpen maar ook zij werden door de man bedreigd. Hierna zag de inbreker kans om te ontkomen door zijn auto te pakken en hard weg te rijden. Deze stond in de Van Maerlantlaan geparkeerd.

Na de eerder genoemde botsing probeerde hij te ontkomen door zich schuil te houden in de struiken langs het kanaal. Hoewel onzichtbaar voor het menselijk oog, wist een politiehond de inbreker traceren. De politiehond vond ook een tas met gestolen goederen erin. Het blijkt dat niet alleen in een woning aan de Van Meursstraat was ingebroken, ook in een naburige woning aan de Jan Luikenstraat was rond hetzelfde tijdstip ingebroken. Gedupeerden doen aangifte van de inbraken, bedreiging en aanrijding. De inmiddels gestolen spullen, waaronder een camera en geld, worden teruggegeven aan de eigenaar. De inbreker is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.