Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ruurlo - Grote alcoholcontrole; vijf bestuurders hadden   |
|     |teveel op                                                 |

De politie heeft vrijdagavond 8 juli samen met medewerkers van Veilig Verkeer Nederland een grote alcoholcontrole gehouden in de gemeente Berkelland. Vijf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben en van één werd het rijbewijs ingevorderd.


De geplande controle werd van 17.00 tot 23.00 uur in de gemeente Berkelland gehouden. Op diverse plaatsen controleerden agenten bestuurders op alcoholgebruik in het verkeer. Bij de controle waren ook agenten van het Verkeershandhavingsteam aanwezig. Zij hadden een bus met controleapparatuur bij zich.


Deze controles worden gehouden om letselongevallen in het verkeer terug te dringen. Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland reikten BOB-sleutelhangers uit aan degenen die niet gedronken hadden.


Van de ruim 1400 passanten bleken er vijf teveel gedronken te hebben. Een beginnend bestuurder blies bijna 0.4 promille terwijl 0.2 het maximale voor hem was. Een andere automobilist blies 1.6 promille en naast een proces-verbaal is zijn rijbewijs ingevorderd. De andere overtreders kregen een boete en een rijverbod.


Ook werd er voor 480 euro aan openstaande boetes betaald en één bestuurder werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg.

|     |Winterswijk - Plakker aangehouden                         |

Agenten hebben vrijdag 8 juli aan de Kottenseweg in Winterswijk een 36-jarige man uit het Duitse Sudlohn aangehouden. Hij was in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening posters aan het plakken voor een feest.


Agenten zagen dat de man aan het eind van de middag een poster op een verkeersbord plakte. Hij werd aangehouden en deed op het politiebureau afstand van de overige 50 posters. Met een boete kon hij later naar huis

|     |Varsseveld / Aalten -  Dieven op de vlucht na alarm       |

De politie meldt regelmatig inbraken in bedrijfsbusjes. De ene keer gaat het om gereedschap, soms gaat het ook om de tankpassen. In Varsseveld werden in de nacht van donderdag op vrijdag 8 juli bijna twee autokrakers op heterdaad betrapt. Zij zijn vermoedelijk ook verantwoordelijk voor een inbraak in de voertuigen van een bedrijf in Varsseveld. Door het alarm is men er vandoor gegaan.


Dieven hebben het regelmatig voorzien op bedrijfsbusjes met gereedschap. Bij een kraak aan de Haverstraat in Varsseveld ,meldde de politie gisteren dat de twee autokrakers waren gevlucht. Beiden zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor autokraken bij een bedrijf aan de Lireweg/ Kronenweg in Varsseveld. Van twee vrachtwagens en een bestelbusje werd in dezelfde nacht een ruit ingeslagen. Men heeft niets kunnen stelen omdat de bedrijfsvoertuigen van alarm waren voorzien. Ook in Aalten bleek bij twee bedrijfsbussen aan de Sondernweg ingebroken. Hier wordt niets vermist. De inbraken werden vrijdagochtend ontdekt.


De politie waarschuwt ondernemers om maatregelen te treffen en zeker geen tankpassen in de voertuigen te laten liggen. De politie adviseert om het busjes zodanig te parkeren, zodat men niet direct bij de achterklep of zijdeur kan komen. Parkeer het voertuig zo mogelijk onder een lantaarnpaal. Een alarm op het busje kan een boel ellende voorkomen. Merk dure apparaten en zorg dat je alle gegevens hebt wanneer je onverhoopt de dupe wordt. De gegevens worden bij een aangifte in de landelijke politiesystemen opgeslagen. De politie heeft daar veel gemak van wanneer autokrakers gepakt worden. Blokkeer ook zo snel mogelijk bank- en tankpassen wanneer deze gestolen zijn.


2011094161, 2011094131

|     |'s Heerenberg - Politie onderzoekt brand speelhuisje      |

Jongeren hebben vrijdag 8 juli een speelhuisje van De Pastoor Galamaschool aan de Bongerd in 's Heerenberg in brand gestoken. Met hulp van buurtbewoners werd het vuur geblust. De politie vraagt tips.


De brand werd rond 18.30 uur gemeld en al snel was duidelijk dat jongeren verantwoordelijk waren voor de brand. Buurtbewoners hadden het vuur geblust en de politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.


2011094546

|     |Vethuizen -  Auto tegen boom; twee gewonden               |

Bij een ongeval op de Laarstraat in Vethuizen zijn vrijdag 8 juli twee Doetinchemers gewond geraakt. De bestuurder, een 22-jarige Doetinchemmer, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en had dus geen auto mogen besturen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


De politie kreeg omstreeks 16.45 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Laarstraat. Een auto was tegen een boom gebotst en passanten verleenden eerste hulp aan de beide slachtoffers. Bij de komst van de agenten was niet direct duidelijk wie er gereden had. Beide mannen gaven er ook geen duidelijkheid over.
De slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en aan de hand van het letsel werd duidelijk wie de auto bestuurd moest hebben. Hiermee geconfronteerd legde het duo een verklaring af. De 22-jarige die een ontzegging van de rijbevoegdheid had, bleek te hebben gereden. Hij liep ondermeer een gebroken rib op. Zijn 20-jarige plaatsgenoot had diverse sneeën in zijn gezicht opgelopen. De oorzaak van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk.


2011094552

|     |Ulft- Gereedschap buitgemaakt bij inbraak                 |

In de nacht van donderdag op vrijdag 8 juli is er ingebroken in een in aanbouw zijnd appartementencomplex aan de Bongersstraat in Ulft. Men heeft het nodige gereedschap buitgemaakt.


De politie onderzoekt de inbraak in het in aanbouw zijnde complex. De dieven hebben ondermeer een accuboormachine, een schroefmachine en bouwlampen meegenomen. In het complex werden diverse deuren geforceerd op zoek naar buit.


2011094396

|     |Doetinchem -  Sieraden weg na inbraak                     |

Vrijdagmiddag 8 juli hebben onbekenden ingebroken in een woning aan de Geert Grootestraat in Doetinchem. Er worden ondermeer sieraden vermist.


De inbraak werd om 15.30 uur gemeld. Er bleek een deur te zijn geforceerd en de dieven hebben ondermeer sieraden buit gemakt. De politie is een buurtonderzoek gestart.


2011094513

|     |Winterswijk - Brutale inbreker                            |

Een inbreker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 juli tot twee keer toe getracht in te breken bij een kantoorpand aan de Gasthuisstraat in Winterswijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.


De politie kreeg vrijdagavond laat een melding dat er bij een kantoorpand werd ingebroken. Toen de inbreker zich opgemerkt zag, ging hij er op een fiets vandoor. Agenten stelden een onderzoek in en een glaszetter plaatse een noodruit. Om 03.00 uur ging het alarm van het pand af. Agenten gingen snel ter plaatse en nu bleek de noodruit vernield te zijn. De politie vermoedt dat de inbreker terug is gekomen, maar trof hem niet aan. Het onderzoek wordt voortgezet.


2011094736, 2011094736

|     |Geesteren - Aangehouden na vernieling autoportier         |

De politie heeft vrijdag 8 juli een 38-jarige man uit Lochem aangehouden. Hij had in Geesteren na een verkeersconflict een deuk in het portier van een medeweggebruiker getrapt.


De politie kreeg omstreeks 13.50 uur een melding dat een automobilist bij een inwoner uit Eefde en deuk in de auto had getrapt. De Eefdenaar reed over de Nettelhosterweg in de richting van Borculo waar op dat moment wegwerkzaamheden waren. Achter hem reed nog een auto. Toen beide bestuurders een wegafzetting naderden en het verkeer uit tegen-overgestelde richting voorrang moesten verlenen, werden beide auto's plotseling met hoge snelheid ingehaald. Deze bestuurder moest behoorlijk in de remmen om geen aanrijdingmet z'n tegenliggers te krijgen. Toen de Eefdenaar deze snelle bestuurder verderop op zijn gedrag wilde aanspreken, werd er een deuk in zijn portier getrapt. De gewaarschuwde politie trof de bestuurder korte tijd later in Borculo aan en hield hem aan. Tegen de Lochemer wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011094420


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --