Politie Gelderland-Zuid

Verzet tegen agenten

Culemborg, 09-07-2011 o Een bon voor parkeren zonder parkeervergunning op de Markt in Culemborg liep in de nacht van vrijdag op zaterdag vervelend af, zowel voor betrokken agenten als een aangehouden verdachte.

Bikers van politie zagen rond 01.00 uur een geparkeerde auto op de Markt staan die daarvoor geen vergunning had. Hiervoor schreven zij een bekeuring uit. Na het bekeuringsgesprek met de eigenaar van de auto begon een van zijn vrienden zich ermee te bemoeien. Deze man, later bleek een 24-jarige inwoner van Culemborg, werd hierop aangesproken dat hij dit beter kon laten. Toen de bikers weg wilden fietsen, beledigde hij hen en jouwde hen na, ten overstaan van uitgaanspubliek. In de APV is dit najouwen en schreeuwen strafbaar gesteld. Om de man een bekeuring te kunnen geven, vroegen de agenten hem daarop om legitimatie. Dit weigerde hij pertinent, ook toen zij hem aanzegden dat hij anders mee moest naar het politiebureau.

Toen de verdachte weg wilde lopen, hield de politie hem tegen. Daarop zou hij de agenten geschopt hebben. De politie maakte vervolgens gebruik van pepperspray, waarna de verdachte geboeid is overgebracht naar het politiebureau. Daar is de 24-jarige ingesloten voor verhoor. Beide agenten zullen (vermoedelijk) nog aangifte tegen hem doen. (08)

Laatst gewijzigd 09-07-2011 13:20 | © Regio Gelderland-Zuid |