Politie Noord- en Oost Gelderland


|Hoenderloo - Dure fietsen gestolen bij inbraak | |
Bij een inbraak bij een fietsenzaak aan de Paalbergweg in Hoenderloo zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 8 juli vier dure elektrische fietsen gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


De inbraak werd 's morgens ontdekt. De dieven hadden een ruit ingegooid en vier elektrische fietsen van het merk Koga Miyata gestolen. De fietsen zijn zilverkleurig en zwart met een waarde van ruim 3000 euro per stuk. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2011094166

|     |Apeldoorn - Inbreker op heterdaad aangehouden             |

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juli aan het Schip in Apeldoorn een 18-jarige jongeman uit die plaats op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak. Hij is ingesloten voor verhoor.


De politie kreeg omstreeks 04.50 uur een melding dat men vreemde geluiden bij een woning aan het Schip. Agenten gingen met spoed naar het adres en sloten de omgeving af. In de tuin werd een 18-jarige Apeldoorner aangetroffen, die werd aangehouden. Getracht was een raam te forceren en de politie trof in de tuin ook nog inbrekersgereedschap aan. De Apeldoorner is ingesloten voor verhoor.
Gekeken wordt of hij ook verantwoordelijk is voor een poging tot inbraak aan de Mariannelaan en een inbraak aan de Anna Paulownalaan. Wat hier gestolen is, weet men nog niet.


2011094734, 2011094801 , 2011094803

|     |Apeldoorn - Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd    |

De politie heeft vrijdagavond 8 juli het rijbewijs van een 36-jarige Apeldoorn ingenomen. Agenten wilden de automobilist bekeuren na een snelheidsovertreding toen bleek dat hij ook nog gedronken had. Hij blies als beginnend bestuurder zeven maal het toegestane promille.


Surveillerende agenten zagen een busje met hoge snelheid van Twello naar Apeldoorn rijden. Ze besloten het voertuig te volgen om zo de snelheid 'te klokken'. De bestuurder bleek ruim 125 km te rijden terwijl hij maar 80 km mocht. Op de Deventerstraat werd hij aan de kant gezet en bij het uitschrijven van de bekeuring bleek dat de man gedronken had. Hij blies op het politiebureau 1.4 promille. Aangezien hij een beginnend bestuurder was, is het maximaal toegestane promillage 0.2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de Apeldoorner wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011094556

|     |Apeldoorn - Veelpleger aangehouden voor diefstal drank    |

Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Asselsestraat in Apeldoorn heeft vrijdag 8 juli een 40-jarige Apeldoorner aangehouden voor diefstal van een fles drank. Hij bleek als veelpleger te boek te staan en is ingesloten.


Winkelpersoneel betrapte de man toen hij een fles drank onder zijn jas verstopte en vervolgens de winkel verliet. Hij ging er vandoor en een aantal jongens van de supermarkt ging achter hem aan. Verderop werd hij tegengehouden en werd aangehouden door de gewaarschuwde agenten meegenomen. De man, een veelpleger, is ingesloten en wordt maandag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011094233


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --