Politie Gelderland-Zuid

Invordering rijbewijs van BB

Nijmegen, 09-07-2011 o Surveillerende agenten in Nijmegen vorderden vrijdagnacht het rijbewijs in van een beginnend bestuurder nadat uit onderzoek bleek dat hij te veel had gedronken. Wegscheurend rijgedrag bij een verkeerslicht op de kruising Graafseweg / Wolfskuilsweg was aanleiding voor de controle.

De agenten trokken het kenteken van de auto na en hielden de 20-jarige bestuurder uit Nijmegen staande voor een blaastest. Hieruit bleek dat er sprake was van alcoholgebruik, waarop de man mee moest naar het politiebureau voor de verplichte ademanalyse. De uitslag was 505 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 88 voor de doelgroep beginnend bestuurder. De uitslag was zelfs zodanig hoog dat de politie meteen het rijbewijs invorderde. De officier van justitie beslist over teruggave daarvan en tevens over de strafmaat. Er is melding gedaan aan het CBR voor een rijgeschiktheidsonderzoek.

Eerder op de avond was er in Nijmegen een grote alcoholcontrole door team Verkeershandhaving. Eén bestuurder zat onder invloed achter het stuur. Lees meer in het nieuwsbericht hierover. (08)

Laatst gewijzigd 09-07-2011 13:49 | © Regio Gelderland-Zuid |