Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontrole door Verkeershandhaving

Nijmegen, 09-07-2011 o Vrijdagmiddag en -avond controleerden politiemensen van team Verkeershandhaving, waaronder motoragenten, op diverse speerpunten rond verkeersveiligheid in de stad. In de avonduren was er in Doddendaal en bij de Waalkade een grote alcoholcontrole.

Vanaf ongeveer een uur of drie 's middags werd gestart met rijdende controles. Verspreid in het centrum van Nijmegen werden de volgende overtredingen geconstateerd en bekeurd (via staande houding):
* rijden door rood (6x)

* rijden zonder veiligheidsgordel (6x)

* niet handsfree bellen (11x)

In de avonduren nam de politie bij 469 bestuurders een blaastest af. Eén kwam er met een waarschuwing vanaf. Na de voorselectie op straat blies deze persoon net onder de strafbare grens van 220 ug/l op de ademanalyse. Een andere bestuurder bleek wel met teveel drank op achter het stuur te zitten. Die blies een uitslag van 250 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

Gevaarlijk
Het Verkeershandhavingsteam controleert, net als de lokale politieteams in de regio, intensief op rijden onder invloed. Dit is namelijk nog altijd één van de belangrijkste ongevaloorzaken. De controles gebeuren veelal bij evenementen of rond horecagelegenheden en sportcentra. Vaak kleinschalig, of via rijdende controlers, maar regelmatig ook op grotere schaal op een vaste locatie. Ook geldt de regel botsen is blazen, dat wil zeggen als je betrokken raakt bij een aanrijding en er is politie ter plekke, dat je als bestuurder een blaastest kunt verwachten.

Later die nacht hielden agenten in Nijmegen een beginnend bestuurder aan voor rijden onder invloed, die hen was opgevallen door zijn rijstijl.
(08)

Laatst gewijzigd 09-07-2011 14:05 | © Regio Gelderland-Zuid |