Gemeente Wassenaar

Derby Day op Duindigt

Zondag 10 juli is het DERBY DAY op Draf en Renbaan Duindigt. Eerste start is om 13:30uur. De rensport liefhebbers kunnen weer genieten van hun favoriete paardenras, de volbloed.

Waren het op 19 juni de Arabische volbloeds die de koers dag domineerden dan is de beurt nu aan de Engelse Volbloeds. Hoofd koers is natuurlijk de Derby waarin de drie jarige volbloeds over de klassieke afstand van 2400 meter hun krachten gaan meten.

Om vast in de sfeer te komen gaat u naar:
http://www.archiefndr.nl/VideoRennen.htm

DERBY DAY is altijd een gezellig feest. Veel bezoekers komen leuk gekleed en de vrouwen zetten hun mooiste hoedjes op. Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen voor de mooist geklede dames. Kees Willem de Jong Fashion uit Amsterdam stelt 3 prijzen beschikbaar voor de drie best geklede dames uiteraard met hoed! Een bekwame vakjury is vanaf 13:00u aanwezig om alle outfits te bewonderen en om te beoordelen!

Hoed

De verwachting is dat er 4 Engelse volbloedrennen, 1 Arabische volbloed ren en 7 draverijen verreden worden. Ook de kids komen aan de beurt. In twee ponydraverijen kunt u de toekomstige kampioenen bewonderen. Ook de huidige kampioen van Nederland, Hugo Langeweg jr, is zijn carrière begonnen met pony races. Voor alle betalende bezoekers is er het gratis lot waarmee men een Toyota Aygo kan winnen. Belangrijk is dat de winnaar deze auto geheel belasting vrij in ontvangst kan nemen op 30 oktober. Meer informatie vindt u op www.renbaanduindigt.nl
* 4 juli 2011