Gemeente Ede

maandag, 4 juli 2011

Eerste zomerconcert op het water

Zondag 10 juli van 15.30 tot 16.30 uur is de vijver bij het Raadhuis (Raadhuisstraat) het toneel voor het eerste zomerconcert in Ede. Op een podium in het water brengen pianist Erik Onnink en sopraan Dianne van Giersbergen prachtige klassieke aria's ten gehore, met een verhaal van nu.

Dit concert is de eerste in een reeks van zes zomerconcerten in juli en augustus. Vier keer vrijdagavond op de Markt en twee keer zondagmiddag bij het Raadhuis, gaat het alleen om muziek. Een mix van stijlen komt voorbij: klassiek, bigband, opera, muziek uit de jaren `20 en `30.

Gratis foto

Bezoekers van de zomerconcerten kunnen gratis een speciale foto van zichzelf laten maken. Voor de bezoekers van het eerste concert is er ook een leuke attentie.

Gezelligheid, muziek en sfeer

De gemeente Ede heeft het initiatief genomen voor de zomerconcerten. In samenwerking met Cultura is het programma samengesteld. Burgemeester Cees van der Knaap vat met drie woorden de bedoeling samen: `Meer gezelligheid, muziek en sfeer in de Edese binnenstad.'

Picknicken

De twee zondagmiddagconcerten op de vijver naast het Raadhuis spreken de burgemeester bijzonder aan. `Dat geeft weer een andere sfeer dan de concerten op de Markt. Lekker op het gras luisteren naar klassieke muziek, picknicken en een podium dat drijft in het water.' En als het regent? `Dan zorgen we ervoor dat de bezoekers toch droog naar het concert kunnen luisteren.'

Programma zomerconcerten

Tijdens de zomer zijn er verscheidene concerten. Het programma leest u op de pagina Ede Geniet!