Politie Groningen

Politie Orkest Noord-Nederland begeleidt opnieuw Gé Reinders

Ge Reinders
Veenhuizen, 07-07-2011 o Het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) begeleidt op zondagmiddag 10 juli de bekende Limburgse
zanger/tekstdichter/componist Gé Reinders. Dit gebeurt tijdens een concert bij theater Het Verenigingsgebouw aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Het concert begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.

Met de eenmalige voorstelling Gé Reinders, the best of, keert de Limburgse zanger en entertainer nog één keer terug naar zijn succesvolle theaterprogrammas van de laatste jaren waarin hij optrad met plaatselijk blaasorkesten. Bij een aantal van die
theatervoorstellingen werd Gé al eerder begeleid door het Politie Orkest Noord-Nederland.

Blaosmuziek

Vanaf 2005 trad Reinders in het hele land op met plaatselijke blaasorkesten in zijn programmas Blaos mich nao Hoes, Blaos mich t Laanj door en t Toetje. De resultaten mochten er zijn. Duizenden enthousiaste bezoekers, een gouden CD, een Edison en de notering op plaats 27 in de TOP-2000 van het liedje Blaosmuziek. Toparrangeurs hebben de liedjes van Reinders voorzien van de juiste muzikale begeleiding waarin alle klankkleuren van het orkest volledig worden benut. Reinders creëert in zijn shows de sfeer van een dorpsplein op een mooie zondagmorgen waar iedereen samenkomt om te genieten van de klanken van een orkest en om even bij te praten. Hij haalde met zijn blaasmuziekprogrammas de harmonie- en fanfareorkesten voorgoed uit de enigszins gedateerde folkloristische sfeer.

Samenwerking

In Gé Reinders, the best of, werken Reinders en PONN voor de 4e keer samen. Nu in Veenhuizen op een grotendeels overdekt buitenpodium in een lommerrijke omgeving. Gé en PONN kozen voor de mooiste liedjes uit de theatershows van de afgelopen 6 jaar, waarin de hit Blaosmuziek uiteraard niet ontbreekt. In het programma is ook ruimte gemaakt voor een eigen inbreng van het Politie Orkest Noord-Nederland, onder leiding van chef-dirigent Frank Samsom. Zo ontstaat een zeldzame combinatie van gevoelige teksten en golvende muziek die de woorden versterken.

Slecht weer

Ook bij slechte weersomstandigheden gaat de voorstelling gewoon door. In dat geval vindt het concert plaats in de theaterzaal van Het Vernigingsgebouw. In het theater is plaats voor ruim 200 bezoekers. Theater Het Verenigingsgebouw is gelegen aan de Hoofdweg 116 in Veenhuizen.