Ingezonden persbericht


Persbericht

Koffieconcert over de Liefde op Geversduin

Zondagochtend 10 juli, om 10.30uur geeft Camping Geversduin in Castricum een podium aan een ongebruikelijke muzikale voorstelling. In de recreatieruimte van deze camping treedt dan de muziekformatie Studio Cantilena op. Zij hebben een zomers programma van licht-klassieke muziek waarbij liefde de leidraad is; GRANDE CAF(F)É D'AMORE.

Op het programma staat muziek van Mozart, Puccini en Robert Stolz zowel als van Ennio Morricone, John Denver en Ernesto de Curtis. Het programma is een uurlange aaneenschakeling van vocale solo's, duetten en trio's, uit opera, operette en opera-achtige melodieën o.a. uit de wereld van de film- en popmuziek, allen met de diverse vormen van liefde als onderwerp. Een duo van dwarsfluit en piano zorgt voor begeleiding en enkele puur instrumentale momenten. Een feest der herkenning.

Klassieke muziek is niet saai. Deze collage is samengesteld met een verrassende verhaallijn, is eenvoudig geënsceneerd, suggestief aangekleed en wordt speels gebracht. Prachtige muziek, maar ook leuk om naar te kijken.

Zowel zangers als spelers hebben hun sporen wel verdiend: sopraan Gretel Stet zong jaren lang solo in operette, evenals tenor John Veldhuizen, die ooit te gast was bij Ernst Daniël Smit in Una Voce Particolare; lichte bariton Adriaan Kok is bijna jaarlijks terug te vinden in de finale van het Ouderen Songfestival; dwarsfluitist Frank Bakker speelt als uitvoerend musicus in diverse ensembles en doceert in heel Noord-Holland, terwijl pianist Ton van Steen, van oorsprong neerlandicus, vele jaren actief was als pianist, koordirigent en regisseur. We kunnen met recht spreken van een semiprofessioneel gezelschap.

Het is de moeite waard om op deze prachtige zomerdag de gang naar het strand een uurtje uit te stellen en onder het genot van een kopje "caffé d'amore" of een ander liefdesdrankje eerst even een uurtje langs te gaan in het Grote Liefdescafé.

De deuren van de recreatieruimte op camping Geversduin gaan om 10.15u open.