Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

31-5-2011

Podium Statenplein geschrapt uit Big Rivers

Het programma van het komende Big Rivers Festival is afgerond. Het festivalbureau heeft bekend gemaakt dat het festival definitief gaat plaatsvinden tussen 10 en 17 juli.

Festivaldirecteur Bas de Zwart: 'We pretenderen een 10 daags festival te zijn, maar door praktische en financiële overwegingen hebben we besloten om het programma verder in elkaar te schuiven. Oorspronkelijk zouden we 7 juli starten met de vertoning van de eerste van twee buitenfilms. Door bezuinigingen is dit niet gelukt en hebben we moeten besluiten over te gaan op de vertoning van één film op donderdag 14 juli.'

SUB-EVENEMENTEN

Big Rivers by Specials, het evenement door mensen met een beperking, was gepland op zaterdag 9 juli op het Scheffersplein, maar dan is er ook Place d' Ary. De organisatie hiervan kon niet verplaatsen naar een andere datum. Daarom hebben we Specials moeten verplaatsen naar vrijdagmiddag 15 juli.

Het festival begint dit jaar op zondag 10 juli met het nieuwe meezing evenement "Ameezing Big Rivers". Helaas niet op het Scheffersplein zoals gepland, maar in de tuin van de Grote Kerk. De organisatie denkt dat deze plek meer sfeer ademt dan welke andere plaats in Dordrecht en hoopt erop dat het publiek het weet te vinden.

Op woensdagmiddag 13 juli vindt voor de tweede keer het kinderpopfestival Bobby KiTs plaats, ook in de Grotekerkstuin. Dezelfde avond is er het sfeervolle poëzie festival "Bead the Poetry". Donderdagavond 14 juli wordt op deze zelfde plaats de geplande buitenfilm vertoond.

BIG RIVERS MUZIEK ZONDER PODIUM STATENPLEIN

Het festival wordt daarna vervolgd met Big Rivers Muziek, op 8 verschillende podia in de stad. Voor het eerst sinds vijf jaar zal er geen groot podium aan het Statenplein zijn. 'Met het afscheid van Academica als hoofdsponsor viel er een groot financieel gat. We hebben de afgelopen maanden gebruikt om te zoeken naar een aantal bedrijven die dit gat wilden opvullen, maar helaas dit is niet gelukt. De bedrijven houden, wellicht terecht, nog de hand op de knip en passen op voor grote sponsoruitgaven. Dit is heel jammer voor ons en vooral voor Dordrecht', aldus De Zwart.

Toch is hij ervan overtuigd een geweldig programma te hebben opgetuigd. Ruim 100 acts zullen ervoor zorgen dat het publiek niets tekort komt in de week van het festival. Met name headliners als de WC Experience, Mark Foggo en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Benjamin Herman zullen het festival een geweldige boost geven en het Statenplein doen vergeten. Over een week zal de organisatie wederom een grote naam bekend maken.

Voor meer informatie over het festival: www.bigrivers.nl

EINDE PERSBERICHT

MEER INFORMATIE:

WWW.BIGRIVERS.NL