Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp


7e Internationale Mineralen- en Fossielenmarkt
* zondag 10 juli 2010 vvan 10.00 tot 17.00 uur

()

Natura Docet Denekamp

Op zondag 10 juli wordt bij het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp voor de 7e keer de jaarlijkse, Internationale Mineralen- en Fossielenmarkt georganiseerd! Een evenement voor liefhebbers van kleurige mineralen en geheimzinnige fossielen, flonkerende edelstenen en elegante sieraden waar bezoekers van heinde en verre voor naar Noordoost Twente komen.

Meer dan 25 standhouders, afkomstig uit Nederland en Duitsland en ook uit Tsjechië en Marokko, bieden een gevarieerd assortiment met onder andere fraaie kristalgroepen en uit allerlei soorten steen geslepen figuren die de ware mineralenliefhebber doen watertanden! Laat u tijdens een wandeling over de markt verrassen door de schoonheid van flonkerende vondsten uit de aardkorst. In het museumcafé en op het terras bij de landschappentuin van Natura Docet is het daarna goed uitrusten. De markt is open van 10-17 uur.

Ook dit jaar zijn er speciale activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen er geodes gekraakt worden. Deze versteende gasbellen geven hun geheim pas vrij als ze worden gekraakt met een speciale tang met een ketting er aan. Zo knappen saaie grijze steenbollen uiteen en zie je een prachtig glimmende binnenkant (als je geluk hebt...).

Speciaal vanwege het 100-jarig jubileum van het museum Natura Docet kunnen kinderen (en volwassenen ook) op zoek naar het mooiste stukje steen dat er is: goud! Met een goudpan worden stukjes goud gezeefd uit zand zoals dat vroeger, en ook nu nog steeds, in rivierbedingen gebeurde. Door de goudpan op een bepaalde manier rond te draaien spoelt het rivierzand langzaam weg en komen de stukjes goud tevoorschijn. Een leuk werkje voor de kinderen die daarna altijd met een klein stukje goud naar huis gaan!

De entree tot het terrein van de Mineralenmarkt, inclusief museum Natura Docet, is op 10 juli voor volwassenen 2 euro en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. In de tentoonstelling 'Topstukken van Natura Docet' staat een model, op bijna ware grootte, van het skelet van een Stegosaurus. Vergeet uw camera niet en zet uw (klein)kinderen op de foto met deze woeste dinosauriër!

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp

0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
zondag 10 juli: 10-17 uur
(normaal: maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur)

Entree
(inclusief museum)
Volwassenen ¤ 2
4-15 jaar ¤ 1
Museumkaart graatis


---

Noot voor redacties

Aan de redactie /